ALTIN YÜKSELİŞ İVMESİNE GEÇTİ; YENİ REKORLAR GELEBİLİR Mİ?

featured
service

Altın, haftayı %2’nin üzerinde kazançla kapamaya hazırlanıyor.

Altın fiyatlarındaki hareketlilikten sonra ons değerinin yeniden 2 bin dolarlara ulaşıp ulaşamayacağı tartışılıyor…

Ziraat Yatırım Menkul Değerler $1.900’de zorlanma olur görüşünde: “ Özellikle ABD’de teşvik paketi ile ilgili görüşmelerde ilerleme sağlandığına yönelik gelişmelerin etkisiyle hafta genelinde yükseliş eğiliminde olan ve dün 1.896 seviyesine kadar yükselen değerli maden bu sabah dünkü kapanış seviyesi olan 1.884 seviyesi etrafında dalgalanmakta. ABD’deki teşvik paketi ile ilgili gelişmeler izlenmeye devam edilecekken, Ons Altın 1.872 desteğinin üzerine kalarak 1.900 seviyesine doğru tekrar yönelmek isteyebilir. Diğer yandan, yaşanan yükselişlerin ardından kar realizasyonlarının bir miktar artması ve 1.872 desteğinin kırılması durumunda 1.855 tepki gelebilecek destek olarak takip edilebilir.”

DailyFX stratejisti Margaret Yang $1.892 direnci kırılırsa, güvercin Fed’den alınan destekle $1.910’a kadar yükseliş yorumlanıyor…

Uzmanlara göre, altın Fed’in çok uzun süre faizleri sabit tutacağı ve tahvil alımlarına devam edeceği açıklamasından da destek gördü.

AirGuide direktörü Michael Langford altının Noel rallisiyle $1.900’un üstünü deneyeceği görüşünde.

Altın’da Fed ve ABD’de 2ci Mali Destek Paketi’yle ilgili sona yaklaşan müzakereler satın alınıyor. Yeni aşı haberleri ise satılıyor.

Financial Times’a bilgi veren Macquarie analistleri, altında döngüsel rallinin bittiğini öne sürerek, $1.550/onsa kadar geri çekilme yorumunu yaptılar.

Enflasyonda yükseliş bekleyen Goldman Sachs önümüzdeki aylarda altının $2.300/onsa yükseleceğini yorumluyor…

Citibank uzmanları da, 2021’de altının tarihi rekorlara imza atacağını iddia ediyorlar.

Borsa Zamanı

ALTIN YÜKSELİŞ İVMESİNE GEÇTİ; YENİ REKORLAR GELEBİLİR Mİ?