BANKA HİSSELERİ SATIŞTA SANAYİ ALIŞTAYDI

featured
service

Güne 1.330 seviyesinden başlayan BİST100 endeksi Banka hisselerinde yoğunlaşan satışların etkisine karşın sanayi hisseleri Tüpraş, Ereğli, Petkim, Kardemir ve Türk Hava Yolları gibi hisselere gelen alımlarla ayakta durdu. BİST 100 endeksi günü yüzde 0,07 ekside 1.329,90 puandan kapattı. Geçtiğimiz haftanın ortasından itibaren yatay hareket eden borsada haftanın ilk günü de aynı hareket devam etti. Bu harekette yurt dışı borsalardaki karışık seyir etkili oluyor. Satış baskısına karşın endeksin destek seviyelerinin üzerinde tutunması kasım ayından beri devam eden yükseliş kanalının devamı adına olumlu görüntü veriyor.

Gün içerisinde en yüksek 1.337 en düşük 1.326 seviyelerini gördü. Günün sonunda oluşan işlem hacmi ise 28 milyar liranın üzerinde gerçekleşti.

Bankalardaki satış ve bankalar endeksindeki gerileme Borsa İstanbul’u aşağı yöne doğru çekerken Çin’den gelen toparlanmanın güçlü olduğunu belirten veriler dahilinde demir cevheri ile ilgili sektörlerde büyük alımlar vardı. Yerel piyasalar sakin bir gün geçirirken yurt dışında gündem yoğundu. İngiltere ile AB arasında devam eden Brexit görüşmeleri bugün sona ermenin ucundan döndü. AB ile Birleşik Krallık arasında devam eden ticaret anlaşmalarının Ocak itibarıyla askıya alınması ve anlaşmasız Brexit konusunun tekrar gündeme gelmesiyle Pound Dolar karşısında %1.25 değer kaybederek 1,33’e kadar geriledi. Pfizer’dan sonra Moderna da aşısının düzenleyiciler tarafından onaylanmasını bekliyor. İngiltere yarından itibaren aşılanmaya başlayacağını açıkladı. Bu haftanın en önemli beklentisi de Cuma Perşembe günkü Avrupa Merkez Bankası toplantısı ve 11 Aralık’ta görüşecek olan AB liderler zirvesi ve Türkiye’nin Doğu Akdeniz konusundaki tutumlarına karşılık Türkiye’ye olası yaptırımları tartışacak.

BANKA HİSSELERİ SATIŞTA SANAYİ ALIŞTAYDI