Borsa güne yatay seyirle başladı

featured
service

Rusya-Ukrayna savaşı küresel piyasalarda varlık fiyatlarını etkilemeye devam ederken, dün Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD ve Avrupa Birliği’ne (AB) mal tedarikinde ödemeyi dolar veya avro ile almanın artık anlamsız olduğunu belirterek, “Dost olmayan ülkelere doğal gaz satışının ödemelerinde Rus rublesine geçmeyi planlıyoruz.” dedi. Putin’in açıklamaları sonrası Avrupa’da doğal gaz ve brent petrol fiyatlarında artışlar yaşandı. Analistler, Rusya-Ukrayna savaşı ile ilgili haber akışının gündemin odağındaki yerini koruduğunu belirterek, bugün ABD Başkanı Biden’ın Avrupa’da katılacağı toplantılardan gelecek haber akışının varlık fiyatlarını etkileyebileceğini ifade etti. Yurt içinde, dün beş işlem günü süren yükseliş serisine son veren BIST 100 endeksi, günü yüzde 0,26 azalışla 2.183,10 puandan tamamladı. Açığa satış işlemlerinde yukarı adım kuralı bu seansta da geçerli olacak.

Kurlardaki yükseliş devam ediyor. Bugün saat 10:00 itibarıyla dolar/TL 14,82 seviyesinden, euro/TL ise 16,31 seviyesinden işlem görüyor.

BORSA İSTANBUL

Bugün yurt içinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu toplantısının özeti ve TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu’nun yatırımcılarla gerçekleştireceği toplantıdan gelecek haberlerin takip edileceğini ifade eden analistler, yurt dışı veri gündeminde ise dünya genelinde PMI ile ABD’de haftalık işsizlik başvuruları ve dayanıklı mal siparişlerinin öne çıktığını söyledi.

Analistler, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 2.195 ve 2.220 seviyelerinin direnç, 2.130 puanın destek konumunda bulunduğunu kaydetti.

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi güne yüzde 0,08 yükselişle 2184,77 puandan başladı.

Açılışta BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 1,67 puan ve yüzde 0,08 değer kazanarak 2.184,77 puana yükseldi.

Bankacılık endeksi yüzde 0,02 değer kaybederken, holding endeksi yüzde 0,29 artış kaydetti. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 0,66 ile sigorta, en çok kaybettiren yüzde 2,83 ile turizm oldu.

Borsa güne yatay seyirle başladı