BORSA GÜNE YÜZDE 0,69 YÜKSELİŞLE BAŞLADI

featured
service

Artan vaka sayılarına karşılık aşı haberleri piyasalarda risk iştahının korunmasını sağlıyor. Küresel piyasalardaki karışık seyre rağmen Borsa İstanbul yeni güne bankacılık endeksi hisselerinin öncülüğünde yükselişle başladı. Hisse senetleri güne yüzde 0,69 oranında artıda başlarken BİST 100 endeksi 1.334,67 puandan açılış yaptı.

SABAH BÜLTENİ / AÇILIŞ BEKLENTİLERİ

Bu sabah Asya borsaları karışık bir seyir izlerken, ABD vadeli endeks kontratları ise hafif olumlu. Endeksin ise kurdaki geri çekilmenin etkisiyle kısmi alıcılı bir başlangıç yapması bekleniyor

Güne pozitif seyirle başlayan BIST100 endeksi günün geri kalanında kar satışlarıyla geriledi ve günü 1,325 seviyesinden kapattı. İşlem hacmi 30.9 milyar TL olarak gerçekleşirken, endekse dahil olan 39 hisse değer kazandı, 59 hisse ise değer kaybetti. Dolar/TL 8.0 seviyesinin üzerine gelirken, gösterge faiz %14.36 seviyesinden kapanış yaptı. Sabah saatlerinde yurtdışı vadeli piyasalarda hafif pozitif bir seyir izleniyor.

Borsa endeksinde dün günün ikinci yarısından sonra satışlar hızlandı. Ancak güç içi oluşan ara düzeltmeleri yükseliş eğiliminin sürmesi açısından sağlıklı buluyoruz. Endeks 1303 seviyesi üzerindeki seyirlerini koruduğu sürece yükseliş performansının sürmesini bekliyoruz. Bankacılık endeksinde soluklanma olmasına karşın bu cephede de 1400 üzerindeki seyirler korunuyor.

Şükran Günü nedeniyle bugün kapalı olacak ABD piyasaları yarın ise yarım gün işlem görecek. Bu durum tatil rehavetinin etkisiyle hareketliliğin küresel ölçekte daha düşük seyretmesine yol açabilir. Kaldı ki, günün ajandasında da önemli bir veri bulunmuyor. Dolayısıyla, ABD piyasalarının kapalı olmasının yanında varlık fiyatlarına yön verebilecek önemde bir veri akışının da bulunmaması bugün bant hareketi sergileyen düşük hacimli bir piyasa görme ihtimalimizi artırıyor.

BORSA GÜNE YÜZDE 0,69 YÜKSELİŞLE BAŞLADI