Borsa İstanbul’da alımlar hızlandı

featured
service

BORSAGUNDEM.COM

Rusya-Ukrayna savaşı ve bu paralelde devreye alınan yaptırımların küresel ekonomiye etkilerine ilişkin endişeler piyasaların yönü üzerinde belirleyici olmaya devam ederken, Çin’de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında artan vaka sayıları da yeniden endişe kaynağı olmaya başladı. Emtia fiyatlarının yüksek seviyelerini koruması, enflasyonist baskıların daha da artacağı ve beklenenden uzun bir süre gündemde kalacağı görüşlerinin güçlenmesini beraberinde getirirken, belirsizlik ortamında merkez bankalarının para politikalarına ne şekilde yön vereceği yakından takip ediliyor. Yurt içinde ise Borsa İstanbul’da küresel pay piyasalarından pozitif ayrışmaya devam eden BIST 100 endeksi, cuma günü yüzde 0,58 artışla 2.053,85 puandan kapandı. Açığa satışta yukarı adım kuralı bugünkü seansta da geçerli olacak.

Kurlarda yukarı yönlü eğilim devam ediyor. Cuma günü geri çekilmelerin yaşandığı döviz kurları bugün tekrar yükselişe geçti. Dolar/TL saat 10:00 itibarıyla 14,89 seviyesinden, euro/TL ise 16,26 seviyesinden işlem görüyor.

BORSA İSTANBUL

Analistler, Rusya-Ukrayna savaşına yönelik gelişmelerin piyasaların yönü üzerinde belirleyici olmaya devam ettiğini belirterek, bugün iki ülke arasında ateşkesin sağlanması için yürütülen müzakerelerin 4. turunun gerçekleştirileceğini, buradan çıkacak haber akışının yakından takip edileceğini söyledi.

Çin’de, Kovid-19 salgınında artan vaka sayıları ve sıkılaştırılan tedbirlerin de yatırımcıların odağında yer aldığını aktaran analistler, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 1.950 puanın destek, 2.090 seviyesinin direnç konumunda bulunduğunu bildirdi.

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi güne yüzde 0,62 yükselişle 2066,62 puandan başladı.

Açılışta BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 12,77 puan ve yüzde 0,62 değer kazanarak 2.066,62 puana yükseldi.

Bankacılık endeksi yüzde 0,15 ve holding endeksi yüzde 0,88 artış kaydetti. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 1,54’le spor, en çok kaybettiren yüzde 0,56’yla menkul kıymet yatırım ortaklığı oldu.

Borsa İstanbul’da alımlar hızlandı