Borsa İstanbul’dan Gürsel Turizm ve Oncosem hisselerine tedbir kararı

featured
service

Borsa İstanbul, yürütülen incelemelerin ardından iki hissede Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında önleyici tedbir uygulanmasını kararlaştırdı.

BİST tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) gönderilen açıklamaya göre, Gürsel Turizm Taşımacılık (#GRSEL) ve ONCOSEM Onkolojik Sistemler (#ONCSM) payları 24/10/2023 tarihli işlemlerden (seans başından) 23/11/2023 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar açığa satış ve kredili işlem yasağı tedbirileri ile işlem görecek.

Konuyla ilgili KAP’ta yer alan diğer bilgiler şöyle;
VBTS kapsamında getirilen tedbirler, payın işlem gördüğü pazarın/platformun işlem kuralları, pazar değişimi veya diğer nedenlerle uygulanan işlem esaslarından ayrı olarak değerlendirilir. Buna göre VBTS tedbirleri diğer düzenlemeler veya kararlarla uygulamaya alınan işlem esaslarının geçerlilik süresinden ayrı olarak tedbir süresinin sonuna kadar uygulanmaya devam eder.
SPK’nın 06/02/2023 tarihli kararı uyarınca Borsa İstanbul A.Ş. Pay Piyasasında ikinci bir duyuru yapılıncaya kadar tüm paylarda açığa satış işlemleri yasaklanmıştır.
Oncosem Onkolojik Sistemler Sanayi ve Ticaret A.Ş. (ONCSM) Hakkında
Oncosem Onkolojik Sistemler Sanayi ve Ticaret A.Ş. (ONCSM) Faaliyeti, kanser tedavisinde kullanılan ekipmanların ve tıbbi cihazların üretiminde uzmanlaşmış bir şirkettir. ONCSM, 2008 yılında kurulmuş olup, kemoterapi ilaç hazırlama ve uygulama sistemleri, COVID-19 hızlı test kiti, kapalı sistem atık cihazı gibi çeşitli ürünler sunmaktadır. ONCSM, ayrıca diagnostik testler ve koruyucu ekipmanlar üretimi ile de başarısını göstermiştir. ONCSM, 15 yılı aşkın tecrübesi, deneyimli personeli, Ar-Ge kabiliyeti ve kalite yönetim sistemi ile Türkiye’nin onkoloji sektöründe öncü bir rol oynamaktadır. ONCSM, Türkiye’de kemoterapi tedavisi gören her iki hastadan birinin kemoterapi ilaçlarının kendi ürettiği sistemlerde hazırlandığını belirtmektedir. ONCSM, 2021 yılında Almanya’da Oncosem GmbH şirketini kurarak uluslararası alanda da faaliyet göstermeye başlamıştır.

Kaynak: Borsa Gündem

Borsa İstanbul’dan Gürsel Turizm ve Oncosem hisselerine tedbir kararı