BORSA REKOR TAZELEDİĞİ GÜNÜ 10,43 PUAN ARTIDA TAMAMLADI

featured
service

Bist 100 bugün 1.360 puana çıkarak rekor tazeledi. Küresel risk iştahındaki artışın gelişen ülke piyasalarını desteklemesi ve yurt içinde de tarihi düşük seviyelere gerileyen TL’nin son günlerde dengelenmesiyle endeks küresel ralliye eşlik ediyor. Haftaya yatay başlayan BİST 100 endeksi son iki günde yükseliş trendeni koruyor. Endeks bugünde yüzde 0,78 yükselişle 1.350,32 puandan kapanış geçekleştirdi. Sabah açılışta 1.342 puandan açılış yapan endeks banka hisselerinin liderliğinde gün içinde en yüksek 1.360,63 puanı test etti.

37 milyar liranın üzerinde işlem hacminin gerçekleştiği günde Reuters’in geçtiği haber gündeme damga vurdu. 11 Aralık’ta toplanacak olan AB liderler zirvesinin bugün açıklanan taslağında Türkiye’ye yaptırım söz konusu değil. AB liderlerinin olası yaptırımlar konusunda Türkiye’yi uyaracağı beklenirken ekonomik yaptırımlar noktasındaki risklerin büyük oranda masadan kalkmasıyla borsanın yeni rekor görmesine neden oldu. Döviz kurları hafif düşüş gösterdi. Dolar 7,80, Euro 9,45 seviyelerine geriledi. Ons Altın ise 1.852 Dolar seviyesine düşüş gösterdi.

Avrupa’da AB ile İngiltere arasında son hızıyla devam eden Brexit görüşmelerinde sona yaklaşılamıyor. İrlanda ve diğer üye ülkelerin yetkilileri Brexit anlaşması olup olmayacağı konusunda hala mutabakata varmış değil. Anlaşmasız Brexit ihtimali bütün yıkıcı etkileriyle varlığını kısmi bir ihtimal olarak da olsa koruyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Biz yaz gelmeden 100 milyon doz aşı ile 50 milyon vatandaşımızı aşılamak istiyoruz” dedi. Bakan Koca Biontech’ten de 25 milyon doz aşı geleceğini açıkladı.

Bankalardaki döviz mevduatı artışı geçen hafta da devam etti. BDDK’nın günlük verilerine göre bankalardaki toplam döviz mevduatı 3,4 milyar dolar artarak 255 milyar dolara yükseldi. Artışın 2,4 milyar dolarlık kısmı gerçek kişilerden kaynaklandı.

BORSA REKOR TAZELEDİĞİ GÜNÜ 10,43 PUAN ARTIDA TAMAMLADI