Borsada yükseliş sürüyor

featured
service

BORSAGUNDEM.COM

Küresel piyasalarda, açıklanan verilerin ekonomilerde soğumaya işaret etmesi, tahvil faizlerindeki düşüş eğilimi ve uluslararası kurumlardan hızlı faiz artırımlarına ilişkin gelen uyarılar ile alıcılı bir seyir izlenmesinin ardından, bugün merkez bankası yetkililerinin sözle yönlendirmeleri ile yoğun veri gündemi takip edilecek. Yüksek enflasyon ve faiz ortamının ekonomilere etkisine ilişkin endişeler piyasalara yön veren temel faktör olmayı sürdürürken, merkez bankası yetkililerinden gelen şahin açıklamalara karşın uluslararası kurumların resesyon riskine dair uyarıları gündemin odağına yerleşti.

Yurt içinde ise dün Halkbank, ABD’de devam eden ceza davasıyla ilgili temyiz başvurusunun kabul edildiğini bildirdi. Gelişmenin ardından bankacılık hisselerine gelen alımların genele yayılması ile BIST 100 endeksi de dün günü yüzde 6,67 değer kazancıyla 3.392,13 puandan tamamladı. 14 Eylül itibarıyla başlayan açığa satış işlemlerinde yukarı adım kuralı uygulanmaya devam ederken, analistler, artan “resesyon” uyarıları ve zayıf ekonomik verilerin, merkez bankalarını “şahin” para politikalarında gevşemeye itebileceği beklentilerinin oluştuğunu belirterek, İngiltere öncülüğünde küresel tahvil faizlerinde yaşanan düşüşün de risk iştahındaki toparlanmaya katkı sağladığını söyledi.

Dolar/TL bugün saat 13:00 itibarıyla 18,58 civarında işlem görüyor. Aynı dakikalarda Euro/TL 18,38’den alıcı buluyor.

BORSA İSTANBUL

Piyasalarda dalgalanmanın bir müddet daha sürebileceğine işaret eden analistler, bugün yatırımcıların odağında Fed yetkililerinin açıklamalarının bulunduğunu, veri gündeminde ise yurt içinde reel efektif döviz kuru, ABD’de fabrika siparişleri ve Euro Bölgesinde Üretici Fİyat Endeksi’nin (ÜFE) öne çıktığını bildirdi. Analistler, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 3.200 puanın destek, 3.500 seviyesinin direnç konumunda bulunduğunu ifade etti.

Borsa İstanbul’da BİST 100 endeksi güne yüzde 1,28 yükselişle 3435,59 puandan başladı.

Açılışta BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 43,47 puan ve yüzde 1,28 değer kazanarak 3.435,59 puana yükseldi.

Bankacılık endeksi yüzde 3,40 ve holding endeksleri yüzde 0,74 artış kaydetti. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran bankacılık, en çok kaybettiren yüzde 0,26’yla menkul kıymet yatırım ortaklığı oldu.

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, günün ilk yarısında yüzde 1,05 artışla 3.427,73 puana yükseldi

Endeks, saat 13.00 itibarıyla önceki kapanışa göre 35,60 puan değer kazandı.

Günün ilk yarısında mali endeks yüzde 0,43, hizmetler endeksi yüzde 0,66 ve sanayi endeksi yüzde 1,67 değer kazanırken, teknoloji endeksi yüzde 0,34 geriledi.

Önceki kapanışa göre günün ilk yarısında BIST 100 endeksine dahil hisselerden 47’si yükseldi, 52’si değer kaybetti. En çok işlem gören hisse senetleri Türk Hava Yolları, SASA Polyester, Akbank, VakıfBank ve Yapı Kredi oldu.

Borsada yükseliş sürüyor