Borsayı kim düşürdü? ‘Bıyıklı Yabancı’ iddiası

featured
service

Borsa İstanbul haftanın ilk işlem gününde banka hisselerinde yaşanan tavan ile yeni bir rekor kırdı. Bu yükselişte yaklaşık 1 milyar liralık net alım yapan Bank Of America aracı kurumunun bugün aynı hisselerde satış yaptı. Borsa kulislerinde işlemlerin Bıyıklı Yabancı‘ya ait olduğu iddiaları konuşuluyor.

Paramedya’nın haberine göre pazartesi günü borsa güne hafif yükselişle başladı. Ancak seansın ilerleyen dakikalarında bankacılık sektörü hisselerinde Bank Of America aracı kurumunun alımları dikkat çekmeye başladı.

Seansın sonlarına doğru İş Bankası, Akbank, Yapı Kredi başta olmak üzere tüm banka hisseleri tavan oldu. Bankacılık endeksi günü yüzde 10 yükselişle tamamladı. Bu işlemlerden sonra Bank Of America günü yaklaşık 1 milyar liralık net alımla kapattı.

ERTESİ GÜNÜ FAZLASIYLA SATTI!

Borsada büyük bir çıkış başladığı ve yabancı alımlarının geldiği yolundaki yorumlarla güne yüzde 5 yükselişle başlayan borsa yine Bank Of America kurumunun satışlarıyla karşılaştı.

Kurum haftanın ikinci işlem gününde yaklaşık 1 milyar 400 milyon liralık satış yaptı. Kurumun bir gün önceki alımlarından sonra ertesi günü satışa geçmesi borsa kulislerinde çeşitli söylentilere neden oldu. İşlemlerin Londra üzerinden yabancı bir fon ismi ile yapan Türk’e ait olduğu iddia edildi.

blank

Borsayı kim düşürdü? ‘Bıyıklı Yabancı’ iddiası