BURSA’NIN ÜNLÜ İŞ İNSANI BERK NOYAN HAKKINDA ŞOKE EDEN İDDİA

featured
service

Bursa’da faaliyet gösteren Berteks Tekstil A.Ş. ile ilgili ortaya atılan iddialar çok ciddi. Bursa Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne gelen bir ihbarı değerlendiren emniyet mensupları, Afganistan’dan Türkiye’ye kaçak yollarla giren 80’den fazla kaçak Afgan’ın Bursa’daki tekstil fabrikalarında kaçak yollarla çalıştırmak için ülkeye sokulduğunu tespit etti.

blank

İNSAN KAÇAKLIĞI İDDİASI

Tespit edilen sayının daha da artacağını ifade eden yetkililer Berteks Şirketler Grubu hakkında inceleme başlatıldığını ve bu konuda Berteks ve Opel Neskar Yönetim Kurulu Başkanı Berk Noyan’ın da ifadesinin alınması için emniyete davet edileceğini aktardı.

blank

Van’ın İran sınır hattında bulunan Saray ilçesinden giriş yaptıkların tespit edilen bu kaçak Afganların otobüslerle Bursa’ya getirildiğini ve değerlendirilen ihbara istinaden yakalandıkları belirtildi. Kaçak Afganlar işlemleri için il göç müdürlüğüne bağlı geri gönderme merkezine gönderilirken polis ve jandarmanın denetimleri devam etmektedir.

Bursa Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Bursa’ya kaçak yollarla getirilen göçmenler için kapsamlı soruşturma başlatıldı.

 

blank

blank

Berteks Tekstil A.Ş. Hakkında..
Uzun yıllardır Bursa’da faaliyet gösteren Berteks, 1200 kişiye istihdam sağlamaktadır. Ev tekstil üretiminin büyük çoğunluğunu yurtdışına gerçekleştiren Berteks, başta Avrupa, Avustralya ve Amerika olmak üzere 5 kıtada 50’ye aşkın ülkeye ihracat yapmaktadır.

 

 

 

BURSA’NIN ÜNLÜ İŞ İNSANI BERK NOYAN HAKKINDA ŞOKE EDEN İDDİA