Cengiz Holding pandemide işçi kıyımındayken Oda TV ‘Cengiz’ reklamı yapmış!

featured
service

Cengiz Holding’e ait Eti Bakır Fabrikası’nın demiryolu inşaatında sağlıksız koşullarda çalışmak istemediklerini söyleyerek iş bırakan işçiler, korona virüs salgınının ardından ve Meclis’te “işten çıkarmaların 3 ay yasaklanacağı” torba yasa teklifinin görüşmeleri devam ederken, çalışma koşullarının düzeltilmesi ve insanca çalışma koşulları istedikleri için usulsüzce işten atılmıştı.

Polemik Haber’de yer alan habere göre İşçi haklarının gaspı ve ekolojik yıkımlarla gündemden düşmeyen ve AK Parti’nin yandaş şirketleri arasında başı çeken Cengiz Holding’in sahibi Mehmet Cengiz iktidar tarafından fonlanırken, sözde muhalif “gazetecileri” de nasıl fonladığı ortaya çıktı.

CENGİZ’İN KULLANIŞLI APARATLARI!
Her fırsatta muhalif gazetecilere ve yayın kuruluşlarına saldıran, mesnetsiz iddialarla karalamaya girişen Soner Yalçın’ın sahibi olduğu ODA TV de Mehmet Cengiz’in AK Parti’den aldığı karlı ihalelerden nemalananlar arasında.

Nasıl mı? Belgeleriyle gösterelim! (buraya dikkat edelim lütfen, çünkü gerçek habercilik kaynak ve belge ile olur, herkese açık sosyal medya hesaplarından alınan fotoğraflarla uydurma haber yaparak değil!)

İŞÇİ CAN DERDİNDEYKEN SONER YALÇIN HER BİRİ 25 BİN DOLARLIK FATURALARLA CENGİZ HOLDİNG REKLAMI YAYINLAMIŞ
Yasak olmasına rağmen Mardin’deki 118 işçiyi jandarma zoruyla, AK Parti’yi ve yandaş medyayı arkasına alarak işten çıkaran Cengiz Holding’e ait Eti Bakır Fabrikası, 26 Haziran 2019’da ODA TV’ye PROJE-CT PRODÜKSİYON şirketi aracılığıyla, “ODA TV Reklam Hizmeti’ adı altında, tam 141 bin 600 lira ödeme yapmış. Dolar kurunun 5,7 Türk Lirası olduğu o dönemin kuru ile yaklaşık 25 bin dolar!

SONER YALÇIN’IN ODA TV’Sİ GERÇEKTE NEYİN REKLAMINI YAPIYOR?
Soner Yalçın’ın sümen altı ettirmek istediği ve Polemik Haber’in ulaştığı röportajında, Rizeli olmakla övünen ve Rizeli olduğu için Recep Tayyip Erdoğan’dan karlı ihaleleri kolaylıkla aldığını açıkça söyleyen Mehmet Cengiz, doğduğu toprakları da ülkenin doğasını da rant ve kar uğruna talan etmekten geri durmuyor.

Her fırsatta “muhalifliğiyle” övünen Soner Yalçın ve (arka) ODA TV’si ise, bu kardan payına düşeni alarak işçi emekçi düşmanlarının ve ekolojik tahribatlarla ülkenin her doğa güzelliğini para uğruna talan edenlerin reklamcılığına soyunuyor.

blank

Karadeniz’de kazılmadık vadi, sahil yolu, önüne set kurulmamış dere bırakmayan Cengiz Holding’in reklamcılığına soyunan, bu doğa ve işçi kıyımlarından payını alan Soner Yalçın aslında neyin reklamını yapıyor?

Soner Yalçın (arka) ODA TV’si ile, Rize İkizdere’deki İşkencedere Vadisi’ne taş ocağı kurmak isteyen, kendine has doğasıyla, Milli Parklarıyla korunması gereken Artvin Cerattepe’yi maden talanıyla yok eden ve yine 2014 yılında Artvin’de sahil yolu projesi ve Muğrul’da siyanürlü altın aramaları için kapıların AK Parti tarafından ardına kadar açıldığı Cengiz Holding’e ait, Eti Bakır şirketinin bu doğa kıyımları ve işçilerin haklarının gaspedilmesi ile elde ettiği parayı alarak ‘muhaliflik’ oynamaya devam ediyor.

blank

 

Cengiz Holding pandemide işçi kıyımındayken Oda TV ‘Cengiz’ reklamı yapmış!