CNN Türk ekibine Ukrayna’da silahlı saldırı! ‘Askerler ‘Giremezsiniz’ dedi…’

featured
service

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırıları devam ederken Lviv’den yolan çıkan CNN TÜRK aracı, Kiev yakınlarında hedef alındı.

Rusya-Ukrayna görüşmesinde ikinci tur sona erdi! Taraflar 3. turun düzenlenmesinde anlaştı…Rusya-Ukrayna görüşmesinde ikinci tur sona erdi! Taraflar 3. turun düzenlenmesinde anlaştı…Dünya

Araç lastiklerine ateş açılan ekibin, konvoy ile birlikte geri döndükleri bilgisini veren CNN Türk spikeri Hande Fırat, muhabir Samet Güner ve kameraman Caner Emre Kınacı’ya ulaşılamadığını da belirtti.

Hande Fırat, canlı yayında şu bilgileri aktardı:

“Lviv’den Kiev’e giden CNN Türk ekibinin aracına Kiev yakınlarında ateş açıldı. Aracın lastiklerini isabet aldığı, konvoydaki diğer araçlarla geri dönüyorlar bilgisi var. Ekipte Samet Güner ve kameraman Caner Emre Kınacı var.

Aracın lastiklerine isabet almış, iki lastik patlamış. Konvoyda diğer araçlarla Kiev’e giremeden geri döndükleri bilgisi var.

Konuşan arkadaşımızın söylediği, ‘Ne yapacaklarını bilmiyorlardı, konvoyla geri dönüyorlardı. Hat koptu.’

Şimdi Samet’e de Emre’ye de ulaşmaya çalışıyoruz. Editör arkadaşlarımızla yazışıyoruz. Allah korusun ama herhangi bir kötü bir durum var mı yok mu… Belli ki CNN Türk’ten İdris Arıkan ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirmişler. Bugün yola çıkmışlardı.”

İLERLEYEN SAATLERDE EKİBE ULAŞILDI

İlerleyen saatlerde ekipten iyi haber geldi. Samet Güner ile konuştuğunu söyleyen CNN Türk muhabiri Mücahit Topçu, şu bilgileri aktardı:

“Kendisi ile konuştum, durumlarının iyi olduğunu ifade etti. Lastiklerini yaptırmak için bir noktaya gittiklerini ve geceyi güvenli bir yerde geçireceklerini belirtti.”

CNN TÜRK kameramanı Caner Emre Kınacı ise yaşananları şu ifadelerle aktardı: “Kiev sınırına 50 km kala bir polis noktasında Ukraynalı askerler tarafından durdurulduk. Askerler ‘Giremezsiniz’ dedi. İngilizce bilmedikleri için bir türlü anlaşamadık. Sadece lastiklerimiz patladı. Patlak lastikle 20 km yol gittik.”

CNN Türk ekibine Ukrayna’da silahlı saldırı! ‘Askerler ‘Giremezsiniz’ dedi…’