Cumhurbaşkanlığı’nın bayram coşkusu: Boğaz’da görsel şölen

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Cumhuriyet'in 100. yılının coşkuyla kutlanması amacıyla yurt genelinde ve yurt dışında çeşitli etkinlikler düzenliyor.

featured
service

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, etkinliklerde “Türkiye Yüzyılı” vurgusuyla Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşundan bu yana geçen bir asır boyunca hayata geçirilen devrim niteliğindeki atılımlara yer verilecek.

Etkinlikler kapsamında, Türkiye’nin 100 yıldaki kazanımları teknolojinin son imkanlarının kullanıldığı çeşitli dijital sergiler ve üç boyutlu gösterilerle anlatılacak. İstanbul Boğazı’nda 2023 dron ve havai fişek gösterisi ile görsel şov gerçekleştirilecek. Özel ışık gösterilerin yapılacağı tarihi mekanlarda 100. Yıl Marşı yankılanacak.

MEB’DEN DE ÖZEL ETKİNLİKLER OLACAK

Komisyonlar, üniversiteler, kamu kurumlarıyla işbirliği yaparak 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı haftası ve yıl içerisinde Cumhuriyet’in kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere Milli Mücadele kahramanları, istiklal, istikbal, milli birlik ve beraberlik, vatan sevgisi, yurt savunması konularını ele alan faaliyetler düzenleyecek.

Faaliyetlerin finali niteliğinde olacak en kapsamlı organizasyonlar, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı haftasında ve 29 Ekim 2023’te yapılacak.

İl ve ilçe milli eğitim müdürlükleri, okul müdürlükleri ve yurt dışı temsilcilikleri, hazırlayacakları programlarda imkan ve çevresel koşulları dikkate alarak eğitici, bilgilendirici etkinlik programlarının hazırlanmasına, çocuk ve gençlerin milli şuurunun, manevi değerlerinin geliştirilmesine özen gösterecek.

ŞEHİT YAKINLARININ VE GAZİLERİN KATILIMINA ÖZEN GÖSTERİLECEK

Okul ve kurumlarda düzenlenecek programlara mülki idare erkanı, şehit yakınları, gaziler davet edilecek, şehit yakınlarının, gazilerin etkinliklerde yer almasına özen gösterilecek.

Eğitim kurumları, kutlamaları öncelikle kendi bünyelerinde gerçekleştirecek, birbirine mesafe olarak yakın konumda olan eğitim kurumları, yapacakları etkinlikleri birlikte hazırlayacakları programlarla da icra edebilecek.

Kutlama ve etkinliklerde kullanılacak her türlü proje dokümanı, logo, afiş, duyuru, davetiye, ilan gibi görsel ve belgeler için Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığınca oluşturulan “www.yuzuncuyil.gov.tr” internet sitesinden yararlanılacak.

Kutlamalar planlanırken “Tasarruf Tedbirleri” konulu Cumhurbaşkanlığı Genelgesi dikkate alınacak.

İşte etkinlikler:

27 Ekim Etkinlikleri 

– Son Akşam Yemeği Sinema Filmi

– YHT, Marmaray ve Başkentray’da Vagon Giydirme (Ankara, Bilecik, Eskişehir, İstanbul, Kocaeli, Konya ve Sakarya)

28 Ekim Etkinlikleri

– Cumhuriyet’imizin 100. Yıl Kutlaması / İstanbul

– İstanbul genelinde 100. yıl seyir alanları

29 Ekim Etkinlikleri

– Türkiye’nin 100 yılına uzanan toplumsal Bellek Portresi: Yüzyılın Yüzleri

– Türkiye’nin son 100 yılına iz bırakmış sanatçı, bilim adamı, siyasetçi, mekan, obje, nesne ve fenomenlerin anlatıldığı bir prestij kitap projesi

– 100. yıl İstanbul Boğazı Havai fişek ve Drone gösterisi

– 21.00-21.10 Havai fişe gösterisi

– 21.10 – 21.20 Drone gösterisi

– 21.20-21.30 Final ve kapanış

– Cumhuriyet’in sesi, Cumhuriyet’in rengi

– İstanbul, Ankara, Bursa, İzmir, Çanakkale ve Nevşehir olmak üzere 6 ilde Türkiye’nin tanıtımında ön plana çıkan tarihi ve unutulmaz yerler kırmızı ile renklendirilecek

– Cumhuriyet’in 100. yılı anma mesajı yayınlanması

– Muğla Milas-Bodrum Havalimanı’nda Zeybek, Bando Gösterisi ve Canlı müzik etkinlikleri

– Ankara Esenboğa Havalimanı’nda Bando, Zeybek, Vecihi Hürkuş Heykel Gösterisi, rozet dağıtımı

– İzmir Adnan Menderes Havalimanı’nda Zeybek, Bando gösterisi ve canlı müzik

– Antalya Havalimanı’nda opera, müzisyen, sirk gösterisi, Seyyah dans grubu, vals

– Topkapı Sarayı ve Dolmabahçe Sarayı’nın tüm bölümlerinin yerli ziyaretçi tarafından ücretsiz gezilmesi

“TÖRENLER İPTAL OLDU” İDDİALARINA YALANLAMA GELDİ

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, Külliye’de 29 Ekim resepsiyonunun gerçekleştirileceğini belirterek, “Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki 29 Ekim resepsiyonunun ‘Filistin’deki olaylar gerekçesiyle’ iptal edildiği iddiası doğru değildir. Asılsız iddialara itibar etmeyiniz.” açıklaması yapıldı.

Sosyal medyada ve bazı internet sitelerinde Cumhurbaşkanlığı’nın düzenleyeceği 29 Ekim resepsiyonun iptal edildiği ileri sürülmüştü. Söz konusu iddia ile ilgili Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanlığı’nın bayram coşkusu: Boğaz’da görsel şölen