Cumhuriyet’te sular durulmuyor! Hangi üst düzey ismin işine son verildi?

featured
service

Aykut Küçükkaya’nın görevden alınmasının ardından 31 kişinin istifa ettiği gazeteden yeni ayrılık haberleri geldi.

Cumhuriyet internet sitesinin Sorumlu Haber Müdürü Furkan Karabay‘ın işine son verildi. Bu kararın ardından internet sitesinde editör olarak çalışan Ökkeş Taşkın da istifa etti. Cumhuriyet’le yollarını ayıran iki isim sosyal medya hesabından Gerçek Gündem ile anlaştıklarını duyurdu.

blank

Bu arada gazetede Haber Müdürü olarak işe başlayan Berivan Tapan‘ın bir haberde “Türkiyeli” ifadesini kullanmasının krize neden olduğu öğrenildi. Berivan Tapan gazetede bir haftalık mesaisini tamamlamadan işten çıkarıldı. Tapan’ın gönderilmesinin ardından Haber Müdürlüğü görevine gazetenin eski muhabirlerinden Tarkan Temur getirildi.

YÖNETİM KRİZİ

Cumhuriyet’te önümüzdeki günlerde istifalar ve işten çıkarmaların devam etmesi beklenirken Aykut Küçükkaya’nın gönderilmesi konusunda ittifak yapan Alev Coşkun ve Mustafa Balbay’ın Genel Yayın Yönetmenliğine atanacak kişi konusunda görüş ayrılığı yaşadığı öğrenildi.

Eski Ankara Haber Müdürü İklim Öngel‘i Yazıişleri Müdürü, Ankara’da matbaa sorumlusu olarak çalışan Osman Özer‘i de Mali ve İdari İşler Müdürlüğü görevine atayarak gazetede önemli güç sahibi olan Mustafa Balbay’ın hakimiyetini güçlendirmek için Ankara Temsilcisi Sertaç Eş‘i Genel Yayın Yönetmeni olarak atamak istediği ancak Alev Coşkun’un muhalefeti ile karşılaştığı belirtiliyor. Bu arada Alev Coşkun’un bu göreve getirmek istediği Ege Bölge Temsilcisi Tuncay Mollaveisoğlu’na ise Mustafa Balbay ve Işık Kansu’nun karşı çıktığı kaydediliyor.

Cumhuriyet Gazetesi 3 Aralık 2021 tarihinden bu yana vekaleten Genel Yayın Yönetmenliğine getirilen Kadıköy Belediyesi’nin CHP’li meclis üyesi Arif Kızılyalın tarafından yönetiliyor.

Cumhuriyet’te sular durulmuyor! Hangi üst düzey ismin işine son verildi?