DERLÜKS DERİ ENERJİ SEKTÖRÜNE İLGİ DUYMAYA BAŞLADI

featured
service

Borsa istanbul Ana Pazarda işlem gören Deri sektörünün önemli ihracat şirket Derlüks Deri gelirlerini artırmak için yeni arayışlara başladı. 90 kişinin çalıştığı, 3100 metrekare kapalı alanda üretim yapan ve  2018 yılında gerçekleştirdiği ihracat rakamıyla İhracat Altın Ödülü alan Derlüks  yeni sektör arayışlarına başladı.

Pandemiyle birlikte arayışlara başlayan şirket Temmuz 2020 de aldığı kararla Elektrikli Otomotiv Sanayi ve Gıda Üretimi ve Dağıtımı konusunda araştırmalara başlamıştı. Derlüks bu amaçla Havana Motorlo Araçlar Sanayi ve Ticareti kurarak çalışmalara başlamıştı.

Şirket Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP), yaptığı bildirimde şirket kaynaklarının orta ve uzun vadede verimli kullanılabilmesi, karın ve öz sermayenin arttırılabilmesi için yeni yatırım olanakları araştırılmaya başladığını duyuruldu. Bu amaca yönelik olarak 17 Aralık’ta yapılan Yönetim Kurulu toplantısında “Yenilenebilir Enerji Sektöründe” yatırım olanaklarını araştırmak üzere iki yönetim kurulu üyesine yetki  verildi. Araştırma sonucu hazırlanacak rapora göre şirket bu alanda yatırım yapabilir.

27.750.000 TL sermayesi bulunan Derlüks son açıkladığı 2020 9 aylık finansal tablosuna göre 4.746 .661 Türk lirası kar açıklamıştı. Borçların büyük oranda düşüren şirketin 62,6 milyon liralık öz sermayesi bulunuyor. DERAS hisseleri cuma günü yüzde 0,69 gerileyerek 8,68 liradan hafta kapanışını yaptı.

Şirketten Cuma günü yapılan duyuruda ise şu ifadeler yer aldı:

“Şirketimiz Yönetim Kurulu 17.12.2020 tarihinde toplanmış, Şirket kaynaklarının orta ve uzun vadede daha verimli kullanılabilmesi, kârın ve öz sermayenin arttırabilmesi amacıyla, günümüzün öne çıkan sektörlerinden  ”Yenilenebilir Enerji Sektöründe”  yatırım olanaklarının araştırılması ve bu konuda rapor yazılması için, İştiraklerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Volkan TANERİ ve Riskin Erken Saptanması Komitesine yetki vermiştir.

DERLÜKS DERİ ENERJİ SEKTÖRÜNE İLGİ DUYMAYA BAŞLADI