BofA’dan hisse senedi borsalarına faiz artışı uyarısı

featured
service

Mart ayı piyasalar için dönüm noktası olacak. Amerikan merkez bankası Fed’in faiz artırımlarına başlayacağına kesin gözüyle bakılan mart ayından sonra piyasaların nasıl etkileneceği ile ilgili uyarı ve senaryolar art arda geliyor.

Bank of America Corp.’un stratejistlerine göre, borsanın geçmişte olduğu gibi faiz artırım döngüsünü atlatmasını bekleyen iyimserler önemli bir ayrıntıyı kaçırıyorlar.

Savita Subramanian liderliğindeki stratejistler hazırladıkları bir notta, ABD hisse senetleri önceki faiz artışları dönemlerinde olumlu getiriler elde ederken, bu seferki kilit riskin Federal Rezerv’in “aşırı değerli bir piyasaya sıkışması” olduğunu yazdı.

Notta, “S&P 500, ilk faiz artışı öncesinde 1999-2000 dışındaki diğer tüm döngülerden daha pahalı” denildi.

BofA ekibi, ABD borsa göstergesinin yılı 4,600 puanda tamamlamasını ve mevcut seviyelerden sadece %2 artışa işaret ederek ayıların tarafında yer aldı. Stratejistler, mevcut görünüme en yakın tarihsel emsalin, teknoloji balonunun patlamasıyla hisse senetleri için “kötü bir şekilde sona eren” yüzyılın başındaki parasal sıkılaştırma olduğunu savunuyorlar.

BofA’nın stratejistlerine göre, değerlemeler, duyarlılık, temeller ve teknik faktörler dahil olmak üzere çok sayıda kırmızı bayrak, hisse senetleri için zayıf bir yıla işaret ediyor.

BofA’dan hisse senedi borsalarına faiz artışı uyarısı