ÜÇ HİSSEYE VE ÜÇ YATIRIMCIYA TEDBİR GELDİ

featured
service

Borsa İstanbul 3 hissede tedbir kararı verirken 3 yatırımcıya da 6 ay süreyle çeşitli tedbirler uygulanacağını duyurdu. KAP’ta yer alan bildirimlerdeki ayrıntılara göre Umpaş Holding (UMPAS) hisselerinde 3 ay süreyle ve “İnternetten Emir İletiminin Kısıtlanması”, “Emir İptalinin, Emir Miktar Azaltımının ve Emir Fiyat Kötüleştirmesinin Yasaklanması” ve “Piyasa Emri ile Piyasadan Limite Emir Girişinin Kısıtlanması” önleyici tedbirleri uygulanacak.

Pay piyasasındaki gerçekleşen işlemler nedeniyle Seyitler Kimya Sanayi (SEYKM) hisselerinde ise 1 ay süreyle “Tek Fiyat İşlem Yöntemi”, “Emir İptalinin, Emir Miktar Azaltımının ve Emir Fiyat Kötüleştirmesinin Yasaklanması” ve “Piyasa Emri ile Piyasadan Limite Emir Girişinin Kısıtlanması” önleyici tedbirler uygulanmasına karar verildi.

BİST, Silverline Endüstri ve Ticaret (SILVER), hissesinde ise hem hisse hem de hissede tedbir gelmesine neden olan işlem ve emirleri veren 3 yatırımcı için tedbir kararı alındı. SILVR hissesinde 1 ay süreyle mevcut Açığa Satış Yasağına ilave olarak “Kredili İşlem Yasağı”, “Brüt Takas”, “Emir İptalinin, Emir Miktar Azaltımı ile Emir Fiyat Kötüleştirmesinin Yasaklanması” ve “Piyasa Emri ve Piyasadan Limite Emir Girişinin Kısıtlanması” önleyici tedbirleri uygulanacakken, Burak Sözübir, Rasim Sözübir ve Olcay Dakak hakkında ise 6 ay süreyle “Açığa Satış ve Kredili İşlem Yasağı”, “Brüt Takas” ve “İnternetten Emir İletilmesinin Kısıtlanması” önleyici tedbirleri uygulanacak.

ÜÇ HİSSEYE VE ÜÇ YATIRIMCIYA TEDBİR GELDİ