Dilan Polat’a daha önce ‘şirinlikler’ yapan ünlüler şimdi köşe bucak kaçıyor

featured
service

Uzun süredir durgun giden magazin gündemi bir anda değişti…

Kara para aklama, organize işler, şatafat, dolandırıcılık yeni bir gündem doğurdu: Kriminal Magazin.

Sakin ve klasik gündemli ünlülerimizin işi bu aralar biraz zor. Çünkü kendi seyircileri de artık “şaşırtan ve sarsan olaylar” istiyor.

Ünlüler bu işe nasıl bakıyor?

Bir menajer “Klip çekim tarihimizi erteledik. Dilan Polat öyle bir rüzgar ki, sanatçım sosyal medyada o gündem altında ezilmek istemiyor” dedi. “Etkileniyor musunuz böyle şeylerden” diye sorduğumda şöyle cevap verdi: “Tabii, çünkü gündem olamıyoruz. Ne zaman biter diye bekliyoruz. Yoksa klip haberlerimiz çöpe gidecek.”

Bir grup da var ki zamanında Dilan Polat’la yakınlık kurmuş, ama şimdi adını ağzına dahi almak istemiyor. “Aman beni bu olaylara bulaştırmayın” diyorlar. Halbuki ‘Enerji’ şarkısıyla coşup eğleniyorlar, Dilan Polat’ın sayfasında ‘Enerji’ şarkısının sözleriyle “şirinlikler” yapıyorlardı. Bu arada radyolar, Dilan Polat’ın ‘Enerji’ şarkısını çalmama kararı aldı. Şarkının sahibi Genco’nun adı da 2019’da, kara para aklama olayına karışmış. Genco kendisine iftira atanlara dava açıp kazandığı parayı ‘Mehmetçik Vakfı’na bağışlayacakmış.

Kimler sıkıntıda, kimler panikte?

Cep telefonlarına el konulan Engin-Dilan Polat, evlerini de terk etti. İstanbul dışında bir yerdeler. Bir yandan da paylaşım yapmaya devam ediyorlar.

MASAK’ın, Dilan Polat olayından sonra birçok sosyal medya fenomenini incelemeye alması, bir iddiaya göre de; 10 kişilik listede yoğunlaşmaları o dünyada ciddi sıkıntı yarattı. ‘Kozmetik kraliçesi’ Selin Ciğerci “Kara parayla ilgili bir şey varsa müebbet hapse hazırım, hatta kendimi Taksim Meydanı’nda asarım” dedi. Polat’ların eski ortağı Nez Demir büyük bunalımda. “Ayol ben ne anlarım kara para işinden” deyip ağlıyor.

Listede olduğu konuşulan bir kişi de apar topar sektör değiştirmeye karar verdi. Artık kafe zincirleri açacakmış! İncelemeye takılmamak için şatafatlı paylaşımlarını bıçak gibi kesen fenomenler de var, bu tip zorlu davalara bakan ünlü avukatların kapısını çalan da… Bu arada listede adı geçen başka bir fenomen de kendisine “kriz çözen danışman” bulmuş.

Peki malvarlıkları ve paralarının ardından telefonlarına el konulan, güvenlik nedeniyle İstanbul dışında bir eve taşınan Dilan – Engin Polat’ın durumu nasıl? Paylaşımlarında hiçbir şey yokmuş gibi davranıyorlar. Peki gerçek bu mu? Gazeteci Murat Ağırel “Çok gelişmeler olacak çok” derken Emrullah Erdinç “Polat’lar kendilerini nelerin beklediğini biliyor. Daha fırtına gelmedi” diyor.

Müge DAĞISTANLI

Dilan Polat’a daha önce ‘şirinlikler’ yapan ünlüler şimdi köşe bucak kaçıyor