Dolar ve euro güne nasıl başladı?

featured
service

Dün 7,90 ile 8 liranın hemen üzeri arasında dalgalı bir seyir izleyen dolar/TL, bugün ise günün ilk dakikalarından itibaren 7,94-7,95 bandından dengelenmiş durumda.

ABD piyasalarının ‘Şükran Günü’ nedeniyle tatilde olduğu bugün önemli bir veri akışı bulunmuyor. TCMB’nin haftalık para banka verileri ve 19 Kasım PPK’sının toplantı özeti izlenecek.

Yabancı girişi devam edecek mi? 

Yurt içi piyasalarda bugün veri akışı zayıf olacak. Günün iki gelişmesinden biri olan TCMB, 19 Kasım tarihli Para Politikası Kurulu(PPK) toplantı özeti saat 14.00’da yayınlanacak. TCMB söz konusu toplantıda piyasa tahminleri doğrultusunda faizi 475 baz puan artırmıştı.

Hemen ardından ise TCMB’nin haftalık para ve banka istatistikleri izlenecek. 6–13 Kasım haftasında hisse senedi  piyasasında, üst üste beş haftalık yabancı çıkışının ardından 614 milyon  dolar net yabancı girişi olduğu görüldü.

Tahvil piyasasında ise repo  işlemleri hariç 271 milyon dolar giriş oldu. Merkez Bankası rezervlerinde ise düşüş devam ediyor. Geçen hafta brüt rezervler 1,54 milyar dolar, net rezervler 3,14 milyar dolar azaldı.

Siyaset gündeminde ise Türkiye-Katar Yüksek Stratejik Komite Altıncı Toplantısı izlenecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Katar Devleti Emiri Şeyh Temim bin Hamad El Sani’nin başkanlıklarında Ankara’da gerçekleştirilecek olan toplantı saat 13.30’da başlayacak.

TBMM Bütçe Komisyonunda İçişleri Bakanlığı bütçesi görüşülecek.

Dolar ve euro güne nasıl başladı?