TUKAS, ISFIN, TSKB ŞİMDİ DE PETKİM’DE

featured
service

Son günlerde Petkim hisselerinde yaşanan hareketlilik dikkat çekiyor. Cuma günü 4,27 liradan açılış yapan hisse 4,64 liradan kapanış yaptıktan sonra pazartesi gününü de tavan fiyattan 5,10 liradan kapattı. Hissedeki harektliliğin nedeni ise borsa yatırımcılarının yakından tanıdığı bir isme bağlanıyor.

Daha önce TUKAS, ISFIN, PARSAN gibi hisselerde yaptığı manipülatif hareketler sonrası defalarca işlem yasağı cezası alan Cem Okullu, cuma günü Kamuyu Aydınlatma Platformu’na yapılan açıklamaya göre hisse başına 4.30 ile 4.63 TL fiyat aralığından 97 milyon nominal Petkim hissesi alarak şirketteki payını yüzde 2,35’ten yüzde 6,19’a yükseltti. Petkim hisseleri cuma günkü yüzde 8,9 yükselişin üzerine pazartesi de yüzde 9,91 oranında yükselerek 5,10 liradan kapanış yaptı.

Alnus Yatırım Araştırma Müdürü Yunus Kaya, “Daha önce KAP’a açıkladığı üzere TSKB’de büyük montanlı alım yapan Cem Okullu’nun cuma yine KAP’a açıkladığı Petkim alımları sonrasında hissede yukarı hareketin devam ettiği görülüyor” dedi.

Kaya, Twitter adresinden yaptığı açıklamada Cem Okullu’nun TSKB’den 50 günde yüzde 50 kar ile 134 milyon lira kazandığını belirterek 3 Aralık’ta TSKB’den çıkarak Petkim hisselerine giriş yaptığını yazdı.

Cem Okullu Haziran ayı başında sahip olduğu Tukaş hisselerinde yüklü miktarda satış yapmış ve hisse 7 gün taban fiyattan satış yemişti. Bu işlemle 500 milyon liralık satış yapan Okulluya SPK tarafından 6 ay süreyle işlem yasağı getirilmişti. Tukaş hisseleri de 17,89 liradan bir haftada 8,55 liraya gerilemişti. Aynı günlerde İş Finansal Kiralama hisselerindeki işlemleri de çok konuşulan ve küçük yatırımcıların büyük zararlar etmesine neden olan işlem sonrası Okullu bu seferde 3 ay süreyle açığa satış yasağı, brüt takas ve internetten emir kısıtlanması cezası almıştı.

Okullu son olarak, Petkim hisselerini aldığını açıklamadan bir gün önce yine KAP’a yaptığı açıklamada TSKB’nin yüzde 7,1’ine karşılık gelen 199 milyon adet hissesini, hisse başı 2 ile 2.12 lira arasında sattığını açıklamıştı. Okullu KAP açıklamalarında göre ekim ayında yüksek miktarda TSKB hissesi almıştı. TSKB hisselerinde 15 Ekimde 1,17 liradan açılış yaptıktan sonra yüzde 100’den fazla prim yaptıktan sonra 26 Kasım’da 2,79 liraya ulaşmıştı. Hissede o seviyelerden gelen satışla bir haftada yüzde 36 civarında kayıpla 1,81 liradan kapanış yaptı.

Kaynak: Dünya

TUKAS, ISFIN, TSKB ŞİMDİ DE PETKİM’DE