Ral Yatırım Holding hissesi için manipülatör aranıyor

featured
service

Ral Yatırım Holding (#RALYH) hisseleri 5 lira seviyesinden 90 liranın üzerine çıktı. Özkaynakları 669 milyon lira olan şirketin, kısa vadeli yükümlülükleri 785 milyon lira. Piyasa değeri ise 5 milyar liraya ulaşmış durumda. Şirkete yakın isimlerin düşük fiyattan maliyetli hisseleri bu seviyelerden satmak için manipülatörlerin kapısını çalmaya başladığı öne sürülüyor. Borsa çevrelerinde konuşulan iddialara göre komisyon karşılığında hisselerin satışı için pazarlıklarda son aşamaya gelinmiş.

ŞİRKETİN İSMİ FEVZİ ŞAHİN İLE ANILIYOR

Olağandışı fiyat ve miktar hareketleri nedeniyle SPK’nın sık sık ‘piyasa dolandırıcılığı tedbirleri’ getirdiği şirketin ismi manipülatör (piyasa dolandırıcısı) Fevzi Şahin ile anılıyor.

Ral Yatırım Holding’in ortaklarının hissedar olduğu Academi Eğitim Kurumları Anonim Şirketi’nin ortaklarından birisi de Fevzi Şahin, Hakkında çok sayıda manipülasyon davası bulunan, hapis cezasına çarptırılan Fevzi Şahin’in sahibi olduğu, A7 Yapı Yatırım İnşaat Otomotiv Madencilik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, eğitim işine girmek için kurulmuş şirketin en büyük ortaklarından biri.

Geçmişte SPK’nın ağır para cezası ve tedbir kararları aldığı Ral Yatırım Holding’in yönetimine yakın isimlerin yüklü miktarlarda hisse satışı için yeniden harekete geçtiği iddia ediliyor.

Kaynak: Borsa Gündem

Ral Yatırım Holding hissesi için manipülatör aranıyor