Erol Demirbaş’tan 800 milyonluk vurgun iddiası!

featured
service

Türkiye’de ve yurtdışında birçok dev projeye imza atan; İnşaat, endüstri, denizcilik ve çevre sektörlerinde faaliyet gösteren ES Grup’ta kardeş kavgası büyüdü.ES GRUP Sahipleri batık şirket üzerinden 800 milyon TL Kredi çekerek borsada spekülasyon mu yaptılar?
EROL DEMİRBAŞ, KUMPASTA TOSUNCUK İLE YARIŞIYOR
Türkiye’de ve yurtdışında birçok dev projeye imza atan; İnşaat, endüstri, denizcilik ve çevre sektörlerinde faaliyet gösteren ES Grup’ta kardeş kavgası büyüdü. Şirketin ortaklarından Şenol Demirbaş, kardeşi olan Erol Demirbaş ile ilgili çarpıcı iddialar ortaya attı. Kocaeli 1. Ticaret Mahkemesine başvuran Şenol Demirbaş, şirketin içini boşalttığını iddia ettiği kardeşi Erol Demirbaş’tan şikayetçi oldu.

ES GRUP sahipleri, Şenol Demirbaş şikayet dilekçesinde; kardeşinin içinin boşalttığı şirket üzerine kredi çektiği Ziraat Bankası, Halkbank ve Finansbank gibi Türkiye’nin en büyük bankalarından 800 milyon liralık kredi aldığı ve bu paralar ile lüks bir yaşam sürdüğünü ifade etti.

BÜYÜK OPERASYON ANKARA KULİSLERİNDE
Türkiye’nin en büyük dolandırıcılık operasyonlarından biri olarak nitelendirilen Es Grup’taki yaşanan süreç, Ankara’ya kadar ulaştığı biliniyor. Özellikle içişleri ve ekonomi bakanlığı kulislerinde konuşulan Erol Demirbaş’ın banka hortumlama operasyonuna devletin yakın zamanda müdahale etmesi bekleniyor. Şenol Demirbaş’ın iddiasına göre kardeşi Erol Demirbaş 2016 yılında Socar ile Es Grup’un yaptığı anlaşmayı, kendi üzerine almak adına yeni bir şirket kurmuş. Tüm işleri Es Denizcilik adına kurduğu şirket üzerine almış.

BÜROKRATLARA RÜŞVET İDDİASI
Ayrıca bankalardan çektiği kredi ile, şirkete yatırım yapmak yerine borsada spekülasyona yönelik yatırımlar yapmış. Birçok içi boş şirkete yatırım yaparak hisselerini artıran Erol Demirbaş, bu yolla servetine servet katmış. En önemli nokta ise kredileri çekerken bürokratları kullanması olmuş. İddiaya göre Ankara’da eli güçlü olan bürokratlar vasıtasıyla, dev kredileri hesabına alan Erol Demirbaş, bürokratlara da ciddi anlamda rüşvet vermiş olduğu iddiaları var.

KAYYUMLARI DEVRE DIŞI BIRAKTI
Şenol Demirbaş’ın iddialarına göre batak durumda olan şirkete atanan kayyumlar da Erol Demirbaş’ın emrine girmiş. Borsadan elde ettiği gelir ile devletin atadığı kayyumları şirketten çıkaran Erol Demirbaş, tüm servetin üzerine oturmuş. Şimdilerde hem Ankara’nın hem de ekonomi gündeminin kulislerinde konuşulan “Büyük operasyonun” mahkemede nasıl sonuçlanacağı muamma durumda. Batık bir şirket üzerine kredi çekerek, borsada spekülasyon yapan Erol Demirbaş’ı ise zor günler bekliyor.

 

HABERERK

Erol Demirbaş’tan 800 milyonluk vurgun iddiası!