Kara para aklama iddiasıyla gündemden düşmeyen Dilan Polat ve Engin Polat’ın mali işler avukatı canlı yayında ödedikleri vergiyi açıkladı!

featured
service

Lüks yaşantısı ve sosyal medya paylaşımları ile sık sık adından söz ettiren şimdilerde ise kara para aklama ve vergi kaçakçılığı iddiasıyla gündeme gelen Dilan Polat ve Engin Polat’ın mali işler avukatı Ahmet Gün, katıldığı bir programda Polat çifti hakkındaki iddialara yanıt verdi. Avukat Gün, Polat çiftinin 2022 yılındaki cirosunu ve ödediği vergiyi açıklayınca sunucular şoke oldu. Canlı yayına bağlanan Dilan Polat’ın sözleri ise dikkat çekti.

Birkaç haftadır vergi kaçakçılığı ve kara para aklama iddiasıyla gündeme gelen Dilan Polat ve Engin Polat çiftinin mali işler avukatı Ahmet Gün, katıldığı canlı yayında ailenin 2022 yılında tahmini olarak 100 milyon lira ciro yaptığını ve 7 milyon vergi ödediğini belirtti.

“KONUŞULAN HARCAMALAR DEĞİL, DEFTERE YAZILANLAR HESAPLANIR”
TV8 ekranlarında yayınlanan 2. Sayfa programına konuk olan Polat çiftinin mali avukatı Ahmet Gün, “Çiftin ne kadar vergi ödediğini net olarak bilmiyorum. 4 firması var bunların dokümanlarını görmem lazım. Tahmini olarak 2022 yılında 7 milyona yakın vergi ödemiştir. Türk vergi sistemi, gerçek vergi geliriyle hesaplanıyor. Konuşulanlar değil, deftere yazılanlar hesaplanır. Nereden baksan 2022 yılında cirosu 100 milyon liradır. Şu an afaki konuşuyorum net değil. Eğer gerçek gelir yanlış yazıldıysa vergi müfettişi bunu ortaya çıkarır. Biz şu an 2023 yılı için inceleniyoruz. Bu verginin az ya da çok olduğu söylenmesi de hukuki değil” dedi.

Kara para aklama iddiasıyla gündemden düşmeyen Dilan Polat ve Engin Polat’ın mali işler avukatı canlı yayında ödedikleri vergiyi açıkladı! Sunucular duyduklarına inanamadı

SUNUCULAR DUYDUKLARINA İNANAMADI!
Sunucular “7 milyon Dilan Polat için az, o arabalar, o hediyeler” diyerek bu rakama inanamadı. Gülşen konuşmasında “Her gün beşi bir yerdeler, pırlantalar, bu yedi milyon az geldi” ifadelerini kullandı.

DİLAN POLAT YAYINA BAĞLANDI!
Dilan Polat kısa süre sonra yayına bağlanıp avukatından susmasını istedi. Canlı yayına bağlanan Dilan Polat, “Ahmet Bey, artık konuşmayın” uyarısında bulundu. Polat avukatının sözlerinin cımbızlanacağını söyledi.

blank

VAKIF ÜZERİNDEN PARA AKLAMA İDDİASINA YANIT
Çiftin yeni ağustos ayında kurdukları Dilan Polat Vakfı üzerinden kara para akladıkları iddiası üzerine de açıklama yapan Gün, “Kurdukları vakıfta kara para akladıkları söyleniyor. Vakıflar, Vakıflar Genel Müdürlüğü denetiminde faaliyet yapar. Vakıf zaten yeni kuruldu. Vakıfa daha bir kuruş bağış alındı ve sadece Engin Bey bağış yaptı. Hatta kapatmayı düşünüyorlar. 3 kişi çalıştırmayan adamlar 3 bin 300 kişi çalıştıran Dilan Polat’ı eleştiriyor. Bu çalışanların hepsinin sigorta dökümünün hepsini belgeleriyle gerekli mecralara sunabiliriz.” ifadelerini kullandı.

 

AVUKATLARIN AÇIKLAMALARINA SEHER YAŞAYACAK’TAN YANIT!
Dilan Polat’ın avukatları Ahmet Gün ve Enes Çetinkay’nın 2. sayfa programındaki açıklamalarının ardından Dilan Polat’ın sahibi olduğu Dilan Mücevherat firmasının 6 ayda sadece 15 bin TL vergi ödediğini dile getiren ve bu sebeple Polat’ın tepkisini çeken Seher Yaşayacak, konuyla ilgili bir paylaşım yaptı. Yaşayacak, yaptığı paylaşımda ”Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşları listesi her bilgileri şeffafça yayınlanır. Tüpraş 418,4 milyar TL cirosuyla 5 bin 217 çalışana sahip. Dilan Polat nasıl 3 bin 500 kişi çalıştırıp 100 milyon ciro yapabiliyor? 7 milyon vergi ödeyebiliyor. Biz devler ligindeyiz” şeklinde ifadeler kullandı.

blank

Kara para aklama iddiasıyla gündemden düşmeyen Dilan Polat ve Engin Polat’ın mali işler avukatı canlı yayında ödedikleri vergiyi açıkladı!