Erzurum Horasan Belediyesi Başkanı Abdulkadir Aydın, istifa etti

featured

Üç ayda iki ayrı yolsuzluk soruşturmasına konu olan Horasan Belediyesi’nde son olarak üç kişi tutuklandı. Yolsuzluk soruşturmasında oğlu ve yeğeni de gözaltına alınan Belediye Başkanı Abdulkadir Aydın, görevinden istifa etti.

Halk TV’nin haberine göre, Aydın, genel merkezden gelen ‘Parti yıpranıyor. Daha fazla zarar vermeyin’ talimatı üzerine istifa etti.

ÜÇ YIL ÖNCE TUTUKLANMIŞTI

Belediye Başkanı Aydın, seçim öncesi ticaret yaptığı Ankara’da 7 yıl önce açılan bir davadan dolayı aldığı 9 yıl cezanın Yargıtay tarafından onanması sonrası Eylül 2020’de tutuklanarak, açık cezaevine konulmuştu.

NE OLMUŞTU

Horasan Belediyesi, son 3 ayda iki ayrı soruşturmaya konu oldu. İlk soruşturma kapsamında Belediye Başkanı Aydın’ın yeğeni İlhan Aydın tutuklanmıştı.

Geçen hafta yapılan operasyonda ise yedi kişi gözaltına alınmış, üçü tutuklanmıştı. Başkanın Oğlu Zülküf Aydın ve beraberindeki 3 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Belediyenin fen işleri biriminde çalışan Nevzat Karadeniz, muhasebe biriminde çalışan Muhammed İlhan ve Melik Fırat ise tutuklanmıştı.

Erzurum Horasan Belediyesi Başkanı Abdulkadir Aydın, istifa etti