Eşini darp eden Tansu Çiller’in oğlu Mert Çiller’e ödül gibi ceza

featured
service

Eşini darp eden Mert Çiller’e ödül gibi ceza İki çocuk annesi eşi Zeynep Çiller’e yönelik işkence boyutundaki şiddetle gündeme gelen eski başbakanlardan Tansu Çiller’in oğlu Mert Çiller’in yargılandığı davada karar çıktı. Zeynep Çiller, uğradığı şiddet nedeniyle eşi hakkında suç duyurusunda bulunduğu gibi boşanma davası açmıştı.

HalkTV‘den Dinçer Gökçe‘nin haberine göre, yürütülen soruşturma sonrası Mert Çiller hakkında ‘kasten yaralama’, ‘hakaret’ ve ‘tehdit’ suçlarından dava açıldı. Dava dosyasına, Zeynep Çiller’in uğradığı şiddeti delillendiren bir dizi fotoğraf karesi de girdi. Adli Tıp Kurumu’ndan alınan rapor da Zeynep Çiller’in ağır bir şiddete maruz kaldığını ortaya koydu.

Dosyaya sunulan dilekçelerde ise Mert Çiller’in, eşini duvardan duvara vurduğu kaydedildi. Dilekçede, eşinden şiddet gören Zeynep Çiller’in, Tansu Çiller tarafından da, çocukları ile tehdit edildiği öne sürülmüştü.

Küfür, hakaret, darp…

Dava dosyasına, Mert Çiller’in eşine yönelik tehdit ve hakaret içeren bir dizi yazışmaya ilişkin bilirkişi raporu da girdi. Eşine gönderdiği bir dizi yazılı ve sesli What’sApp mesajında, ağır küfürler kullanan Mert Çiller, mesajların birinde “Sana zırnık ödemem” diyor. Bir diğer kayıtta ise Çiller, eşine “Anan geliyor alıyor seni. A… kodumun o…u” ifadelerini kullanıyor. Mert Çiller, eşine gönderdiği sesli mesajların birinde ise “Zeynep beni duyuyor musun? Senin yedi ceddini s….m biliyorsun di mi?” şeklinde konuşuyor.

4 bin 500 TL adli para cezasına çevrildi

İstanbul 49. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada karar ise geçen günlerde çıktı. Mahkeme, Mert Çiller’e, eşine yönelik ‘kasten yaralama’ suçundan verdiği kısa süreli hapis cezasını 4 bin 500 TL adli para cezasına çevirdi. Verilen bu ceza için hükmün açıklanması ise geri bırakıldı. Mahkeme, Mert Çiller’e ‘tehdit’ suçundan ise 6 ay 7 gün hapis cezası verdi. Bu ceza için de hükmün açıklanması geri bırakılması kararı verildi.

Anılan karara, Bölge Adliye Mahkemesi nezdinde itiraz edildi. Karara ilişkin HalkTV‘ye konuşan Zeynep Çiller’in avukatları, bu aşamada yorum yapamayacaklarını bildirdi. Mert Çiller’in avukatı ise görüşme talebine yanıt vermedi. Zeynep Çiller’in eşine karşı açtığı boşanma davası ise sürüyor.

Marsan Marmara Holding yönetimindeydi

Bu arada, eşine yönelik şiddet ve boşanma davası ile gündemde olan Mert Çiller, bir süre öncesine kadar, aile şirketi konumundaki Marsan Marmara Holding AŞ’nin yönetimindeydi. Suoz Enerji AŞ, Mitaş Gayrimenkul AŞ, MarTrade gibi şirketler bulunan holding, bir süre önce Kilyos’ta bulunan 30 dönümlük sit alanına yapmayı planladığı otel projesi ile gündemdeydi. Anılan otel projesi için Berk Uçuran Çiller adına 2019’da Kilyos 333 Turizm Otelcilik AŞ adında bir şirket kuruldu.

Eşini darp eden Tansu Çiller’in oğlu Mert Çiller’e ödül gibi ceza