Eski bakan TSKB hissesinde batmış!

featured
service

Borsa İstanbul’da bankacılık hisselerindeki çöküş, manipülatörler ve dört aracı kurumun yanında birçok siyasiyi de etkiledi. AKP yönetimindeki eski bir bakanın 4 liradan 5 milyon lot TSKB hissesi aldığı, yedi MHP milletvekilinin de 100 milyon TL’ye yakın para kaybettiği iddia edildi.

Bir koyup on kazanma arsuzusuyla bankacılık hisselerine çok sayıda siyasinin ve üst düzey bürokratın da yatırım yaptığı ve büyük zarara uğradığı hem siyasi hem de borsa kulislerinde dillendirildi. Eski bakan olan bir AKP yöneticisinin 4 liradan 5 milyon lot TSKB hissesi aldığı, 7 MHP milletvekilinin 100 milyona yakın para kaybettiği ve iktidara yakın Ahlatçı Yatırım’la birlikte paralarını kurtarmak için manipülatörlere operasyon yaptırıldığı iddiaları havada uçuştu.

Kişisel servetlerini kaybetmiş manüpilatörlerin tutuklandığı davada gizlilik kararı alınması ilk kez karşılaşılan bir durumdur. Daha önce manipülasyon yapan kişiler hakkında ya işlem yasağı getirilir ya da tutuksuz yargılanırdı. Bir başka iddia ise dava kapsamında ikinci bir operasyon yapılacağı oldu.

Paramedya

Eski bakan TSKB hissesinde batmış!