Borsayı Düşüren Petkim’de Kim Sattı?

featured
service

Petkim’in taban olması borsada panik satışlarla birlikte sert düşüşü getirdi. Borsa kulislerinde günün konusu “Petkim’i kim sattı?” oldu.

Analist Burak Aksoy, FinansHub’da Petkim’i satanların izini aradı. İşte o çalışma:
26 Mart 2024 tarihinde sabah 07:47’de KAP’a bildirilen Finansal Rapor ile birlikte, sabahtan itibaren PETKM bilançosuna ilişkin bir hoşnutsuzluk başta sosyal medya olmak üzere dalga dalga yayıldı.

Gün içerisinde de Yatırım Finansman, Bank Of Amerika, HSBC satışları ile hisse %9,97 oranında düşüş yaşadı. Satış yapan aracı kurumlar çoğunlukla Citibank ve Deutsche Bank tarafından kullanıldığı düşünüldüğünde, kamu oyunda PETKM’de yabancı satışı olduğu fikri canlandı.

blank

Diğer taraftan son altı ayda PETKM’de kayda değer bir yabancı kurum işlemi olmadığı da dikkate alınırsa, kafalar buüun yapılan işlemlere ilişkin hayli karışık.

VİOP işlemleri için Pay Vadelilerde vade sonuna yakın olduğumuz, takas verilerinin resimilik kazanmadığı, AKD verilerinini bir çok oyuna sahne olduğu düşünüldüğünde, kulislerde farklı dedikodular gezse de bu satışın hangi kurum ve kim tarafından yapıldığını öğrenmek için Perşembe akşamını beklemek zorunda olduğumuz bir gerçek

Kaynak: Paramedya

Borsayı Düşüren Petkim’de Kim Sattı?