Feryal Sarımuratoğlu ile Kemal Gülman arasında soyadı krizi

featured
service

Kemal Gülman ile 28 yıl evli kaldıktan sonra geçen yıl boşanan iş kadını Feryal Sarımuratoğlu, “Gülman” soyadını kullanmak için mahkemeye başvurdu. Kemal Gülman, eski eşinin soyadını kullanmasına razı olmadığını söyledi.

Gülman Şirketler Grubu’nun patronu Kemal Gülman, 28 yıllık eşi Feryal Sarımuratoğlu ile geçen yıl boşanmıştı. Mahkeme, Gülman’ı 60 milyon lira tazminata mahkum etmişti. Hürriyet gazetesinden Özge Eğrikar’ın haberine göre karara itiraz eden iş insanı dava dosyasını İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi’ne taşımıştı. Yargıtay, çiftin boşanma davasını onadı. Ancak 60 milyon liralık tazminat kararını bozarak davanın yeniden görülmesine hükmetti.

Kemal Gülman, boşanmanın kesinleşmesinin ardından Feryal Sarımuratoğlu’na “Gülman soyadını kullanmaması için ihtarname gönderdi. Sarımuratoğlu da “soyadı” krizini mahkemeye taşıdı.

Aile mahkemesinde dava açan Feryal Sarımuratoğlu, kamuoyu ve sosyal çerçevesinde uzun yıllardır “Gülman” soyadı ile tanındığını, “Sarımuratoğlu” soyadının resmi işlemlerde sorun yarattığını ileri sürdü. Sarımuratoğlu, “Gülman” soyadını kullanmaya devam etmesi yönünde karar verilmesini talep etti. Kemal Gülman’ın avukatı İsmet Koçak ise “Kemal Bey’in, Feryal Hanım’ın soyadını kullanmasına hiçbir şekilde rızası yoktur. Feryal Hanım’ın duruşma sürecindeki tutum ve davranışlarından dolayı Kemal Bey soyadını kullanmasını istemiyor” dedi.

Feryal Sarımuratoğlu ile Kemal Gülman arasında soyadı krizi