Kemal Gülman ile Feryal Sarımuratoğlu’nun soyadı kavgasına mahkemeden cevap

featured
service

İstanbul Aile Mahkemesi’nde görülen davada Feryal Sarımuratoğlu’nun “Gülman” soyadını evliliğinden önce aldığı belirlendi. Feryal Sarımuratoğlu, “Gülman” soyadını kullanmasında önemli menfaatinin olduğu ve Kemal Gülman’ın menfaatini etkileyecek olumsuz bir hal ve hareketin bulunmadığını kaydederek, “Gülman” soyadını kullanmaya devam etmeyi talep etti. Kemal Gülman ise eski eşinin bu hamlesinin magazin gündeminde yer almaktan başka menfaati olmadığını dile getirip davanın reddini istedi. Mahkeme hukuki yarar yokluğu sebebiyle davayı reddetti.

Kemal Gülman’la 28 yıl evli kaldıktan sonra 2022 yılında boşanan işkadını Feryal Sarımuratoğlu, ‘Gülman’ soyadını kullanmak için mahkemeye başvurdu. Kemal Gülman, boşanmanın kesinleşmesinin ardından Feryal Sarımuratoğlu’na ‘Gülman’ soyadını kullanmaması için ihtarname gönderdi.

Sabah’tan Armağan Yılmaz’ın haberine göre Sarımuratoğlu da ‘soyadı’ krizini mahkemeye taşıdı. İstanbul Aile Mahkemesi’nde görülen duruşmaya taraf avukatları katıldı.

GÜLMAN SOYADIYLA MENFAATİ BÜYÜK

Feryal Sarımuratoğlu, mahkemede avukatı aracılığıyla kamuoyu ve sosyal çevresinde uzun yıllardır ‘Gülman’ soyadı ile tanındığını, yasal ve ticari işlemlerinden Gülman soyadını kullandığını ve Feryal Gülman adına Türk Patent ve Marka Kurumundan ismine marka tescil belgesi aldığı belirtti.

Feryal Sarımuratoğlu, “Gülman” soyadını kullanmasında önemli menfaatinin olduğu ve Kemal Gülman’ın menfaatini etkileyecek olumsuz bir hal ve hareketin bulunmadığını kaydederek, Gülman Soyadını kullanmaya devam etmeyi talep etti.

SOYADINI KULLANMASINA RIZASI YOK

Kemal Gülman avukatı aracılığıyla, Feryal Gülman ile boşandıklarını davacının kızlık soyadı “Sarımuratoğlu” soyadını almasına rağmen Gülman soyadını kullanmaya devam etmesinin kişilik haklarına haksız saldırı olduğunu, yapmış olduğu suçlamalarla kendisine zarar verdiğini belirtip soyadını kullanmasına rıza göstermediğini kaydetti.

Kemal Gülman, Feryal Sarımuratoğlu’nun Gülman soyadını kullanmasında magazin gündeminde yer almaktan başka menfaati olmadığını dile getirip davanın reddini istedi.

SOYADINI EVLİLİKLE EDİNMEDİĞİ BELİRLENDİ

Mahkeme Şişli İlçe Nüfus Müdürlüğü’nden alınan belgelerle “Sarımuratoğlu” olarak bulunan soyadının Gülman ismiyle değiştirildiğini kararın 28 Ocak tarihinde kesinleşip, 14 Nisan 1992 yılı itibariyle tescil edildiğini tespit etti.

Nüfus kayıtlarında yapılan incelemelerde tarafların evlilik tarihlerinin 14 Haziran 1992 olduğunu, Feryal Sarımuratoğlu’nun soyadını Gülman soyadını evlenme sebebiyle edinmediğini belirledi.

Mahkeme hukuki yarar yokluğu sebebiyle davayı reddetti.

Kemal Gülman ile Feryal Sarımuratoğlu’nun soyadı kavgasına mahkemeden cevap