Gelen mesajı açınca… 13 saniyede yarım milyon gitti

featured
service
Edirne’de yaşayan Saadettin K., telefon dolandırıcılarından gelen mesajı tıkladı, 492 bin lira dolandırıldı. Her şeyin 13 saniyede olduğunu belirten Saadettin K.,“Bankadan arıyoruz hesabınızı patlatmak istiyorlar size attığımız mesajı tıklayın dediler

Edirne’nin Doyran köyünde çiftçilik yapan Saadettin K., telefon dolandırıcıların ağına düştü. Saadettin K.’yı telefonla arayıp kendisini banka görevlisi olarak tanıtan dolandırıcılar daha sonra bir mesaj yolladılar. Gelen mesaja tıklayan S.K., bir gün sonra bankaya gidip hesabından 492 bin TL’nin çekildiğini öğrenince soluğu savcılıkta aldı.

“13 SANİYEDE 492 BİN TL DOLANDIRILDIM”

Kendisine bankadan geldiği söylenen mesaja tıklayarak onaylamasının ardından 13 saniyede hesabından 492 bin TL çekildiğini belirten Saadettin K., “Bankadan arıyoruz hesabınızı patlatmak istiyorlar size attığımız mesajı tıklayın. Bende arayan numaraya baktım, 444’lü numaradan arıyorlardı, tıkladım. Daha sonra bankaya gittim hesabımdaki 492 bin TL’nin, çekildiğini öğrendim. Her şey o kadar hızlı oldu ki, 13 saniyede banka hesabımda bulunan 492 bin TL paramı çektiler” dedi.

“ANNE BABA ADIMA KADAR KİMLİK BİLGİLERİMİ BİLMESİ BENİ İKNA ETTİ”

Telefonla arayan dolandırıcının kimlik bilgilerini bire bir bilmesinin kendisini ikna ettiğini söyleyen Saadettin K., “Telefonda beni ikna etmelerinin en büyük nedeni, anne-baba adıma kadar her şeyi bire bir bana söylemeleri oldu. Sonra telefona baktığımda zaten numara 444’lü olması da bankadan arandığımı düşünmeme neden oldu. Dolandırıldığımı öğrenince hemen savcılığa gidip şikayetçi oldum.” diye konuştu. Şikayet üzerine ekiplerin düzenledikleri operasyonlarda, Fırat Ç., Emrullah A., İ.Ş., M.C.B., gözaltına alındı. Sorguları tamamlanan şüphelilerden , Fırat Ç ve Emrullah A., tutuklanarak cezaevine gönderilirken, İ.K ile M.C. B., adli kontrol şartıyla serbest kaldı.

“492 BİN TL PARASINI GERİ ALDI”

Sabah’ın aktardığına göre, yürütülen çalışma sonrası şüphelilerin hesaplarına bloke kondu ve hesaplarında bulunan Saadettin K.’nın 492 bin TL’si kurtarılarak kendisine iade edildi. Parasını geri almanın mutluluğunu yaşayan Saadettin K., Cumhuriyet Savcısı’na teşekkür edip, “Araba almak için biriktirdiğim paramdı. Başta sayın savcım olmak üzere herkese çok teşekkür ederim. Telefonlarınıza gelen mesajları sakın tıklayıp bilgileriniz paylaşmayın. Ben paramı geri aldığım için çok mutluyum.” dedi.

 

Gelen mesajı açınca… 13 saniyede yarım milyon gitti