Gökyüzünü Tutamam’la yaza damga vuran Can Koç’tan yeni parça müjdesi!

featured
service

2021 yılına damga vuran, bu yaz ise Spotify’da en çok dinlenen parçalar arasına giren Gökyüzünü Tutamam’ın söz yazarı ve bestecisi Can Koç’tan sevenlerine müjdeli haber geldi.

Gazetevatan.com’dan Cansu Akalp’e röportaj veren Can Koç, Gökyüzünü Tutamam adlı hit parçasının hikayesi ile ilgili ilk kez konuştu. “Metafor dolu bir şarkı. Kendime öğütler verdiğim ve bir kırgınlığı, bir vazgeçişi kendime hatırlattığım bir şarkı” ifadelerini kullanan 26 yaşındaki sanatçı, yeni şarkısının yakın zamanda dinleyicilerle buluşacağı müjdesini de verdi.

“VAZGEÇİŞİ KENDİME HATIRLATTIĞIM BİR ŞARKI…”

50 milyon dinlenmeye dair “Esasen dinlenme sayılarını başarı kriteri olarak baz almayı doğru bulmuyorum. Tüketim toplumunda yaşıyoruz, bazen teknik anlamda hatalı, kötü bir şarkı sırf eğlenceli diye milyonlarca kez dinlenebiliyor. Genel olarak yaptığımız işlerde elimizden gelenin en iyisini yapmak anlamında gayret ediyoruz. Müzik ve söz anlamında kaliteli olduğuna inandığımız işleri ortaya koymaya çalışıyoruz. Bu yüzden ‘Gökyüzünü Tutamam’da olduğu gibi diğer şarkılarımızla ilgili de dinlenme sayılarının artan bir grafikle ilerlemesini bekliyoruz” yanıtını veren Can Koç, parçasının hikayesi ile ilgili ise şunları söyledi:

“Şarkıların kendi hikayelerini hali hazırda anlattığını düşünüyorum, bu yüzden uzun uzun izah etmeyi doğru bulmuyorum. Benim açımdan kısaca; ‘Gökyüzünü Tutamam’ metafor dolu bir şarkı. Kendime öğütler verdiğim ve bir kırgınlığı, bir vazgeçişi kendime hatırlattığım bir şarkı. Bunun dışında söylediğim gibi şarkının kendi hikayesini anlattığını düşünüyorum ve dinleyicilerin kendi hikayelerini yarattığını düşünüyorum.”

Röportajın tamamı için tıklayın!

Gökyüzünü Tutamam’la yaza damga vuran Can Koç’tan yeni parça müjdesi!