Özel Üniversiteyi karıştıran haraç davası: 30 milyon istedi ölümle tehdit etti!

featured
service

Bakırköy 18. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davaya göre, anılan üniversiteye yüklü miktarda medikal ürün satışı, dikkat çeken bir ‘tehdit’ davasına dönüştü. Dava dosyasına göre, üniversiteye satışı yapılacak bir dizi medikal ürün ile ilgili Gündüz İmren ile Biruni Üniversitesi’nin eski CEO’su Murat Kolbaşı arasında kriz çıktı.

KAVGANIN NEDENİ MEDİKAL ÜRÜN SATIŞI
Gündüz İmren’in dava dosyasına giren ifadesine göre, Murat Kolbaşı ile yöneticisi olduğu üniversiteye medikal ürün satan Ümit Aslan, kendisine yapmaları gereken ödemeyi yapmadı. Kolbaşı ise ifadesinde, bu kişi ile aralarında ticari bir ilişkinin olmadığını öne sürüyor.

blank
Murat Kolbaşı (solda), Gündüz İmren’in kendisini ölümle tehdit ettiği iddiasında.

KAZANDIĞINIZ PARAYI BANA GETİRİN
İmren, iddiasına göre alacağı parayı alamayınca her iki isme yönelik bir dizi tehditte bulundu. 12 Şubat 2019 günü Kolbaşı’nı arayan İmren bu kişiye “Ümit ile kazandığınız parayı bana getireceksiniz. Yoksa ikinizi de gebertirim” dedi. Bu tehdit telefonuna, Biruni Üniversitesi Hastanesi’nin eski Başhekimi T. Ö.’nün de tanık olduğu bilgisi dosyada yer aldı.

İKİSİNE DE ÖLÜM TEHDİDİNDE BULUNDU
Kolbaşı ve Aslan’ı sık sık arayan İmren, bu kişilerin telefonlarını açmaması üzerine bu kez Aslan’ın şirketinde çalışan D, T.’ye “Ümit’le Murat parayı versinler İkisini de öldüreceğim” şeklinde bir mesaj attı. Artan aramalar ve gelen mesajlar üzerine Gündüz İmren ve bu kişi ile ortak hareket ettiği önü sürülen kişiler hakkında suç duyurusunda bulundu. Savcılık başvurusunda İmren için ‘mafya’ suçlamasında bulunuldu, dilekçenin devamında ise bu kişinin Kolbaşı ve Aslan’dan haraç istediği öne sürüldü. Dava dosyasına göre İmren’in bu kişilerden istediği para tutarı ise 30 milyon TL.

blank
Biruni Üniversitesi’ne satılan medikal ürünler, dikkat çeken bir davaya neden oldu.

‘ÖFKELİYDİM, TEHDİT ETMİŞ OLABİLİRİM’
Yürütülen soruşturma sonrası İmren hakkında ‘tehdit’ ve ‘hakaret’ suçlaması ile dava açıldı. Gündüz İmren ise, mahkemede yapılan savunmada Murat Kolbaşı’nın, kendisini geçiştirerek Ümit Aslan ile iş yaptığını öğrendiğini belirterek “Ümit Aslan ile Murat Kolbaşı, benim hak ettiğim parayı vermediler. Alacağımı almak için Murat ve Ümit’i aradım. Mesaj attım. Ben, alacağımı vermeleri için tehdit etmiş olabilirim. Alacağımı alamadığım için öfkeliydim” diye konuştu.

blank
Dosyanın bir diğer şikâyetçisi ise, Urla’da siyaset yapan Ümit Aslan (solda).

Bu arada, davacılardan Murat Kolbaşı’nın şikâyet başvurusundan bir yıl kadar sonra genel müdürü olduğu üniversiten ayrıldığı anlaşıldı.

Kaynak:halktv.com.tr

Özel Üniversiteyi karıştıran haraç davası: 30 milyon istedi ölümle tehdit etti!