Google’da çalışan bir yazılım mühendisinin aldığı maaş olay oldu

Google’da Z kuşağından bir yazılım mühendisi günde bir saat çalışarak 150 bin dolar kazanıyor ve zamanının geri kalanını da kendi girişimi için kullanıyor.

featured
service

Teknoloji endüstrisinde çalışanların aldığı ücretler ve iş yükleri sosyal medyada ve iş dünyasında tartışılan konulardan biri haline geldi.

Google’da çalışan bir yazılım mühendisinin almış olduğu maaş olay oldu. 20’li yaşında olan mühendisin günde sadece bir saat çalışarak 150 bin dolar kazanması dikkat çekti.

Elon Musk gibi çalışanlarına kısa proje teslim tarihleri verip ofiste kalmalarını isteyen patronlar olduğu gibi Google gibi hafif bir iş yükü ile yüksek maaş veren şirketler tartışma konusu oluyor.

ÇOK ÇALIŞMAK ANLAMLI DEĞİL

20’li yaşında Google’da yazılım mühendisi olan ve gerçek adı yerine Devon takma adını kullanan bir çalışan, Fortune’a teknoloji devi için günde bir saat çalıştığını ve 150 bin dolar maaş kazandığını söyledi. 

Devon, anlattığına göre; genellikle sabah saat 9:00 da yataktan kalkıyor, duş alıyor ve kahvaltı hazırlıyor, ardından sabah saat 11:00 ya da öğlene kadar Google için çalışıyor. Günün geri kalanında kendi girişimi için çalıştığını ve meslektaşlarının hiç terfi almadan gece geç saatlere kadar çalıştığını görünce çok çalışmanın anlamlı olmadığını söylüyor.

KİMSE ŞÜPHELENMEMİŞ

Devon, rahat çalışma ortamı ve hafif iş yüküyle Google’da yer alan tek kişi değil. 22 yaşında olan Jason takma isimli bir mühendis de daha önce Insider’a, gelirini artırmak için haftada 30 saatten daha çok olmamak üzere iki tam zamanlı uzaktan yazılım mühendisliği işinde çalıştığını söylemişti. 

Jason, “İlk işimde iş yükümün yeterince düşük olduğunu hissettim ve eğer bunu kaldıramazsam o zaman işlerden birinden ayrılabileceğimi biliyordum.”

Devon, Fortune’a Google’da hiç kimsenin kendisinin birkaç saat çalıştığından şüphelenmediğini söyledi. Şu anki görevinden önce Google’da staj yaptığında, muhtemelen günde iki saatten az çalıştığını söyledi. Devon, “Uzun saatler çalışmak isteseydim bir startup’ta olurdum.” Google’daki yazılım mühendisleri yılda 718 bin dolar maaş alabiliyor.

Google’da çalışan bir yazılım mühendisinin aldığı maaş olay oldu