Grand Prestige İstanbul Hotel inşaatı tartışmalı bir şekilde yeniden başladı

featured
service

Projeye karşı açılan davalarda Danıştay’ın yapı ruhsatını iptal etmesine karşın şirket yeni bir ruhsat temin edemeyince Grand Prestige İstanbul Hotel ismi ile açılması planlanan inşaat Sarıyer Belediyesi tarafından mühürlenmişti.

32 yıl önce uran holding tarafından yapımına başlanan, firma sahibinin öldürülmesinin ardından tamamlanamayan İstanbul Sarıyer’e bağlı Hacıosman’da yıllar boyunca kaba inşaat halinde kalan Grand Prestige İstanbul Hotel için Çevre Bakanlığı’na başvuru yaparak yapı kayıt belgesi alan şirket inşaata yeniden başladı.

Mühürlü inşaatta çalışmalar devam ederken inşaata tepki gösteren Kuzey Ormanları Savunması sözcüsü Başar Alipaça yaptığı açıklamada ”Kaba inşaat halinde kaldığı için inşaatın demirleri normal bir binaya göre daha fazla yıpranmış durumda. Bina ömrünü tamamlamış ve tehlike saçıyor. İnşaat ormanın ortasında olması itibarıyla da kabul edilebilir değil.” ifadelerini kullandı.

Sarıyer Belediyesi, 2004’te Uran Holding’e yazı göndererek ya yeni bir imar planının yapılıp inşaatın bitirilmesini ya da yıkılmasını istemişti.

Grand Prestige İstanbul Hotel inşaatı tartışmalı bir şekilde yeniden başladı