Gürcü gazeteciler mutlu döndüler

featured
service

Gürcistan Medyası’nın önemli isimlerden oluşuna konuk gazeteci heyetinin İstanbul’un ardından geldikleri Ankara’da ilk durağı Yunus Emre Enstitüsü oldu.

TÜRKÇE ÖĞRENECEKLER

Enstitünün çalışmaları hakkında geniş bir sunum dinleyen Gürcü gazeteciler Yunus Emre Enstitüsü’nün verdiği Türkçe eğitime büyük ilgi gösterdiler. Türkçe eğitimine ücretsiz bir şekilde enstitünün YouTube hesabından ulaşılabileceğini öğrenen Gürcü gazeteciler Gürcistan’a döndükten sonra enstitüye ait Tiflis Kültür Merkezi’ni ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi alacaklarını söylediler.

BÜYÜKELÇİLİK ZİYARETİ

Gürcistan’ın Ankara Büyükelçiliğini ziyaret eden gazetecilerle görüşen Büyükelçi George Janjgava, Küresel Gazeteciler Konseyi Genel Başkanı Mehmet Ali Dim’e düzenlenen etkinlikten dolayı teşekkür etti. Büyükelçi ayrıca KGK ile işbirliğini geliştirecek adımlar atılmasını temenni ettiğini dile getirdi.

TRT’Yİ İNCELEDİLER

Ziyaretin sonraki durağı olan TRT’nin Oran kampüsünde TRT stüdyolarını gezen Gürcü gazeteciler, TRT’nin dünyaya örnek olan profesyonel yayıncılığı konusunda önemli bilgiler edindiler.

Gürcü gazeteciler mutlu döndüler