Kamuoyu Aydınlatma Platformu’nda (KAP) yapılan açıklamaya göre, Cem Zeytin (CEMZY.E), Burçelik Vana Sanayi ve Ticaret (BURVA.E), Tek-Art İnşaat Ticaret Turizm Sanayi ve Yatırımlar (TEKTU.E), Lydia Holding (LYDHO.E) ve MMC Sanayi ve Ticari Yatırımlar (MMCAS.E) hisseleri 3 Aralık 2025 tarihine kadar kredili işlemlere ve açığa satışa konu edilemeyecek.

Borsa İstanbul açıklamasında, “Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında belirtilen hisselerde 04/11/2025 seans başından 03/12/2025 seans sonuna kadar açığa satış ve kredili işlemlere izin verilmeyecektir.” ifadeleri kullanıldı.

Lydia Holding Hissesi Rekor Kırmıştı

Son dönemde dikkatleri üzerine çeken Lydia Holding (LYDHO) hissesi, 23 Ekim 2025’ten bu yana sert yükseliş gösterdi.
23 Ekim’de 120,90 TL’den kapanış yapan hisse, kısa sürede yüzde 76 artışla 213 TL seviyesine ulaştı. 4 Kasım günü 200 TL’den açılan hisse, dakikalar içinde tavan fiyat olan 213,70 TL’ye çıktı.

Şirketin yönetiminde Enver Çevik bulunuyor. VBTS kapsamına alınan bu kararın ardından hissede kısa vadeli fiyat hareketlerinin dengelenmesi bekleniyor.