Antalya Kemer ilçesi Beldibi mevkiinde bulunan ve Kilit Group bünyesinde faaliyette bulunan 5 yıldızlı Crystal Flora Beach Resort isimli otel çalışanlar arasındaki taciz iddialarının merkezi oldu.

Otelin Güvenlik Amiri Berkay Doğan'ın mobbing ve taciz iddiasıyla CİMER'e şikayet eden, geçtiğimiz yıl otelde güvenlik görevlisi olarak çalışan ve can güvenliği nedeniyle ismini vermek istemeyen konunun detaylarını anlatan 28 yaşındaki kadın çalışan, Berkay Doğan isimli kişinin otelde görevli kadın çalışanlarla ilişki yaşadığı, bu kişilerin ilişki yaşadıktan kısa bir süre sonra otelden ayrıldığını ya da işten çıkarıldığını belirterek kendisinin de 2 ay boyunca mobbinge uğradığını ve daha fazla dayanamayarak iki ay sonra işi bıraktığını söyledi.

 

Güneydoğu Bölgesi'nde çocuk gelin ve çocuk anne olduktan yıllar sonra kadın cinayetine kurban gitmeden yeni bir hayat kurmak için Antalya'ya geldiğini ve çalışmaya başladığını belirten kadın çalışan şöyle devam etti:Çocuk yaşta görücü usulü evlendirildim ve çocuk yaşta anne oldum. Yıllarca eşimden ve kaynımdan gördüğüm şiddet nedeniyle engelli kaldım.

Sağlık ve ruhsal açıdan çok yıprandım. Kadın cinayetine kurban gitmeden kurtuldum. Çocuklarımı alamadan oradan ayrıldım ve Antalya'ya annemin yanına geldim. Hiç iş tecrübem yoktu. 2023 yılı Ağustos ayımda Beldibi Crystal Flora Beach Resort and Spa isimli otelde güvenlik görevlisi olarak işe başladım. Can güvenliğim için otel güvenlik müdüründen kişisel ve geçmiş bilgilerimin gizli olmasını istedim. Bu isteğimi olumlu karşıladı. Çalışmaya başladım.

Görevime başlayınca Güvenlik Amiri Berkay Doğan'ın hal, hareketleri ve konuşmalarından rahatsız olmaya başladım. Gördüğüm mobbing nedeniyle psikolojim bozuldu her gün eve gidip ağlıyordum. Bu sırada güvenlik amirinin otelde görevli kadın çalışanlarla ilişkiye girdiğini, can kurtaran bir kızın hamile kaldığını, yine onunla birlikte olan bir kızın işten çıkarıldığını öğrendim. Güvenlik Müdürü M.E.'nin de bu davranışlara göz yumduğunu öğrendim. Mobbinge daha fazla dayanamayarak ayrıldım. Ayrıldıktan sonraki dönemde bir düğün vasıtasıyla yeniden Berkay Doğan ile aynı ortamda bulundum. Pişman olduğunu söyleyerek güvenimi kazanmaya çalıştı uzun süre. Daha sonra otelde mağdur olan kızlarla konuştum ve CİMER'e şikayette bulunduk. Şu anda başka bir iş yerinde çalışıyorum. Bundan sonraki kadın çalışanların da benzeri olaylar yaşamaması için bu konuda bir şey yapılmasını istiyoruz. Bu nedenle CİMER'e şikayette bulunduk.''

Kilit Group bünyesinde bulunan Crystal Flora Beach Resort and Spa isimli otelde yaşanan taciz skandalı ile ilgili olarak şirket tarafından yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi: ''Crystal Flora Beach Resort Spa adlı otelimizde meydana geldiği iddia edilen mobbing olayı ile bazı çalışanların kadınlarla ilişki yaşadığına yönelik iddialar ağır nitelikte ithamlar olup, gerçek dışı, mesnetsiz ve soyuttur. Şöyle ki, Öncelikle, uzun yıllardır faaliyet gösteren şirketimizde yaklaşık 10.000 personel istihdam edilmektedir. Bu zamana kadar hiçbir çalışandan mobbinge yahut uygunsuz ilişkilere dair gerek şikayet gerekse başvuru konusu gündeme gelmemiştir. Tarafımızı CİMER'e bildirmek suretiyle şikayet konusu yapan şahıs şirketimiz nezdinde istihdam edilen bir personel değildir. Kendisi alt işveren şirket çalışanı olup, ayrı bir tüzel kişilik bünyesinde çalışmıştır personelimiz değildir. İlgili şahsın iş akdine istihdam edildiği taşeron şirket tarafından son verilmiştir. Görüldüğü gibi, tarafımızı haksız yere dahil etmek suretiyle haber konusu yaptırmak isteyen şahıs, şirketimizin çalışanı değildir. Hal böyle iken, haksız itham ve iddiaları kabul etmediğimizi bildiririz.'' Antalya merkezli Kilit Group çatısı altında Crystal Hotels ve Nirvana Hotels markaları ile Crystal Admiral, Crystal Aura, Crystal Boutique, Crystal Centro, Crystal De Luxe, Crystal Family, Crystal Flora, Crystal Kaymaklı, Crystal Land of Paradise, Crystal Palace, Crystal Paraiso Verde, Crystal Prestige Elite, Crystal Sunset, Crystal Tat Beach, Crystal Waterworld, Crystal World Of Colours, Nirvana Cosmopolitan, Nirvana Dolce Vita, Nirvana Mediterranean Excellence isimli tesisler bulunuyor.