Halka arz Ensari Deri’ye yaramadı, kârı rekor oranda geriledi

featured
service

BORSAGUNDEM.COM

Ensari Deri’nin halka arz sonrası gelen 9 aylık bilançosunda ortaya çıkan kalemler yatırımcılar cephesinde büyük şaşkınlığa neden oldu. Şirketin geçen yıl 9 ayda 46 milyon olan karı 28 milyona geriledi. İşletme sermayesi eksi 79 milyon liraya dönerken, stoklar 66 milyon lira birden azaldı!

Ensari Deri Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Nuri Ensari, “Bizim halka arz sürecimiz duyulduğunda bile siparişlerimizde bir artış olduğunu hissettik. Halka arz edildikten sonra daha ciddi oranda siparişlerimizin artacağına inanıyorum” diyerek hisseleri sattı.

Ancak, Ensari Deri (#ENSRI) 9 aylık bilançosunda 28 milyon lira kar açıklayabildi. Şirket geçen yıl aynı dönemde 46 milyon lira kar açıklamıştı. Halka arzdan sonra ilk bilanço rakamlarında şirketin karı yüzde 39 gibi rekor oranda düşüş kaydetti.

HALKA ARZ SONRASI BİLANÇODA BÜYÜK DEĞİŞİM

Borsagundem.com’un yaptığı derlemelere göre, son üç aylık dönemde de kar rakamında büyük düşüş yaşandığı gözleniyor. 01.07.2022-30.09.2022 tarihleri arasında şirketin karı 21 milyon lira olarak gerçekleşiyor. Geçen yıl aynı dönemde yani halka açılmadan önce hazırlanan bilançoda ise rakam 41 milyon lira olarak görünüyor.

blank

Halka arzdan 119 milyon lirayı kasasına koyan Ensari Deri’nin bilançosunda dikkat çeken bir önemli detay ise finansman giderlerindeki önemli artış. Halka arzdan önceki bilançoda 14 milyon lira olarak gerçekleşen finansman giderleri bu yıl ilk 9 ayda 48 milyon lirayı geçiyor. Esas faaliyetlerden giderler rakamı da 4 milyondan 13 milyona yükselince kar rakamı eriyor.

blank

Bu arada, ilişkili taraflardan ticari alacaklar kaleminde ise Onspell Deri’nin payı 2 milyondan 15 milyona çıkıyor.

Özsermayesi 208 milyon olan şirketin 483 milyon liralık ipoteği bulunuyor.

Halka arz Ensari Deri’ye yaramadı, kârı rekor oranda geriledi