Hindistan’dan kripto yatırımcılarına bir darbe daha

featured
service

Hindistan Vergiler Merkez Kurulu (CBDT) 1 Nisan 2022 tarihinden itibaren kripto para kazançlarından yüzde 30 oranında vergi kesintisi yapacak. Ancak Hindistan hükümeti, vergilendirmede kazançların kayıplarla dengelenmesini yasakladı. Bu karar kripto para yatırımcılarına bir darbe daha olarak değerlendiriliyor.

WazirX borsasının CEO’su hükümetin yasağı yeniden düşünmesini istiyor. Bu şartlarda yatırımcıların önemli bir kısmını yurtdışı borsalar yönelmesi bekleniyor.

KENDİ DİJİTAL PARASINI ÇIKARMAK İSTİYOR

Hindistan hükümeti, en son kurallar dizisiyle kripto kullanıcıları üzerindeki kontrolünü sıkılaştırıyor ve alternatif olarak bir merkez bankası dijital para birimini (CBDC) düşünüyor.

Hükümet ayrıca 1 Temmuz’dan itibaren kripto varlıklarına da yüzde 1 oranında vergi getirmeyi öngörüyor. Hindistan, Çin gibi direkt yasakladık demiyor ancak işlem yapma ihtimalini ya da kripto para hesabı açma ihtimalini minimum seviyeye çekmek istiyor.

Öte yandan Hindistan hükümeti kripto varlık vergilerini mal ve hizmet vergisi (GST) ile aynı kategoride ele almaya hazırlanıyor.

Hindistan Hükümeti kripto para işlemi yapmak isteyen ya da bu alanda yatırım yapmak isteyenlere kendi merkez bankasının çıkaracağı parayı sunmayı planlıyor.

Hindistan’dan kripto yatırımcılarına bir darbe daha