Nvidia hissesindeki güncellemelerle birlikte yükseliş görüldü

Çok Kritik yapılacak Jackson Hole toplantısı öncesinde Kasım ayına kadar Fed’in 25 baz puan faiz artışına yönelik beklentilerin seviyelerine yaklaşmasıyla birlikte 10 yıllık tahvil faizi %4,36 ile 16 yılın, 10 yıllık reel faizler de %2’yi geçerek 14 yılın zirvesine ulaştı.

featured
service

Her ne kadar dolar endeksinde 2 gündür devam eden 103,7’den 103,2’ye sınırlı bir düşüş görülse bile altın fiyatlarında 5 ayın dibine kadar gerileme yaşandı. 

Amerikan endeksleri Dow Jones hariç %1,5’i geçen yükselişle birlikte günü sonlandırdı. Özellikle çarşamba günü seans sonrasında açıklanacak olan Nvidia hissesindeki güncellemelerle birlikte hissede %8’i geçen yükseliş görüldü. Amerika vadelileri yataya yakın pozitif konumda yer almakta.

Avrupa endeksleri Londra hariç olmak üzere iyimser bir havada günü sonlandırmış oldu. Otomotiv hisselerinde %1’in üzerinde yükseliş kaydedilirken inşaat hisselerinde %0,6 civarında düşüş gerçekleşti.

Veri temmuz ayında aylık bazda % 1,1 ve yıllık bazda %6 geriledi. Böylelikle üretici fiyatları Kasım 2020 yılında gerçekleşen %0,5’lik gerilemeden sonra yıllık bazda ilk defa düştü yaşandı. Aynı zamanda ülkede Bundesbank raporuna göre 3.çeyrekte büyüme beklenmiyor.

Asya endekslerinde Çin’de satıcılı seyre geçtiğimiz haftadan itibaren devam ediyor. Diğer endekslerde %70 civarında Japonya öncülüğündeki yükselişi yakından takip ediliyor.

BIST 100 Endeksi dün 283.36 (% 3.77) puanlık yükseliş ile birlikte 7.796 seviyesinden ve 167.617 milyon TL işlem hacmiyle birlikte günü kapattı. Borsa İstanbul’da dalgalı seyirle yaşanan ani yükseliş hareketi devam ediyor.

Güne en sert şekilde başlayan satışla bankaların kapanışa doğru toparlanmasıyla birlikte çıkış hareketinin daha çok güç kazanmasına neden oldu. Döviz kurlarında yatay hareketlilik devam ediyor.

Bugün Amerika’dan mevcut konut satışları verisi yakından takip ediliyor. BİST 100 endeksinde pozitif bir açılış bekleniyor.

Nvidia hissesindeki güncellemelerle birlikte yükseliş görüldü