İhracatın 5 atlı süvarisi projelerini açıkladı

featured
service

 

ALT SEKTÖRLERLE ORTAK AKIL KURACAK

İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İKMİB) Yönetim Kurulu Üyesi Tayfun Koçak, İKMİB seçimlerinde Başkan adayı olduğunu açıkladı.

Koçak, “Alt sektörlerimizle birlikte ortak akıl ile hareket edecek bir vizyonla göreve talibiz. İhracatta birim değerimizi yukarı taşımak öncelikli hedefimiz. Tüm dünyayı potansiyel ihracat pazarı olarak görüyoruz.” dedi.

Tayfun Koçak, kimyevi maddeler ve mamulleri sektöründe birçok alt sektörün var olduğunu vurguladı ve şöyle devam etti: “İhracatçılar Birliği’nde iki dönem TİM Delegeliği yaptım. Bir dönem Yönetim Kurulu Üyeliği yaptım. Hemen hemen üç dönemdir ihracatçılar birliğinde işin içindeyim. Borsalar Birliği’nde Petrol Meclisi üyeliği yapıyorum. Bu bilgi birikimimizi, mevcuttaki bütün sivil toplum örgütlerini kapsayacak şekilde sivil toplum örgütleri temsilcileriyle beraber ihracatı geliştirmek, sektör sorunlarını ekibimizle birlikte çözümlemek için bu yola çıktık. İKMİB çatısı altında büyük önem arz eden birçok alt sektörümüz var. Plastik, mineral yağlar, mineral yakıtlar, kozmetik, gübre ve sabun gibi geniş bir yelpazeye sahibiz. Her sektörün kendine has sorunları var. Sadece kuracağımız Yönetim Kurulu ile değil, 51 kişilik genişletilmiş Yönetim Kurulu ile hemen her sektörden temsilci alıp ortak akılla hem ihracatı geliştirmek hem de kilogram bazında değeri artırmayı hedefliyoruz.”

İSTİKRAR OLMADAN BAŞARI OLMAZ

Çelik İhracatçıları Birliği (ÇİB) Başkanı Adnan Aslan, nisan ayında yapılacak olağan seçimli genel kurulda yeniden aday olduğunu açıkladı. Aslan, “Sektörümüz yeni yıla rekorla başlayarak Ocak’ta 1 milyar 630 milyon 511 bin dolar ihracat gerçekleştirdi ve Türkiye’nin en fazla ihracat yapan üçüncü sanayi kolu oldu. İstikrarın olmadığı yerde başarıdan söz edilemez. Hedeflerimize ulaşmak, daha da önemlisi vizyoner hedefleri belirlemek adına seçimde yeniden adayız.” dedi.

KATMA DEĞERLİ İHRACATI ARTIRACAK

İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği’nde (İDDMİB) de seçim çalışmaları hız kazandı, ilk başkan adayı belli oldu. İDDMİB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Hırdavat Sanayici ve İş Adamları Derneği (HISİAD) Başkanı Çetin Tecdelioğlu, nisan ayındaki İDDMİB seçimlerinde Başkan adayı olduğunu açıkladı.

Tecdelioğlu’nun yönetim kurulu listesinde mevcut yönetimden 6 isim yer alıyor.

Tecdelioğlu, “Bizler yeni dönemde ihracatımızın gizli güçleri tamamlayıcı sektörlerimiz olan kalıp, mobilya aksesuarları, döküm gibi birçok sektörümüze komiteler oluşturacağız. Katma değerli ihracatımızı daha da artırmak adına dünyadaki fırsatları iyi analiz edeceğiz ve kurulan bu komiteler sayesinde daha fazla ihracat gerçekleştireceğiz. Ayrıca sektörlerimizin temsiliyetini artıracak bu komiteler sektörler arası birlikteliği de olumlu anlamda etkileyecek. Yeni dönemde sektörlerimizin STK’larda temsiliyetini artıracağız.” dedi.

MADENDE SEKTÖR ODAKLI YÖNETİM

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Sektörler Konseyi Maden Sektörü Başkanı ve İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) Yönetim Kurulu Üyesi Rüstem Çetinkaya, nisan ayında yapılacak İMİB seçimlerinde başkanlığa aday olduğunu açıkladı.

Çetinkaya, “Sektörün tabanından gelen, kartvizit beklentisi olmayan, fikirlerin yarışacağı hatta zaman zaman çatışacağı bir yönetim ekibi ile yola çıkıyoruz. Yönetim Kurulumuzu başkan odaklı değil, sektör odaklı kurmayı amaçlıyoruz.” dedi.

HUBUBAT SEKTÖRÜ İHRACAT PAZARLARINI ÇEŞİTLENDİRECEK

Tayaş Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Taycı da İstanbul Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İHBİR) başkanlığına aday olduğunu açıkladı.

Yeni dönem hedefleri ile ilgili konuşan Taycı, “Yönetime geldiğimiz zaman, tüm üretici ve ihracatçı arkadaşlara söyleyeceğimiz en önemli nokta, dünyanın her yerine ürün satabilme potansiyelimiz olduğu olacak. Öncelikle hepimizin birlikte gidip dar boğaza düştüğümüz pazarlardan kurtulmamız lazım. İhracat pazarlarımızı daha da çeşitlendirmemiz gerekiyor. Yeni dönemde bu konuda çalışmalara önem vereceğiz. Sektörümüzü ileriye taşıyacak her kararı sektörümüzle birlikte alacağız.” dedi.

İhracatın 5 atlı süvarisi projelerini açıkladı