İşadamı Sezgin Baran Korkmaz hangi haberlerden rahatsız oldu?

service

Utah Bölge Mahkemesi’nde hakim Jill Parrish’in 18 Eylül tarihli kararında ABD Hazinesi’nin el koymak istediği Türkiye’deki SBK Holding’e ait mülkler arasında “ikna edici bir bağlantının kurulamadığı” belirtildi ve el koyma kararının reddedildiği ifade edildi.

 

 

İstanbul 10. Sulh Ceza Hakimliği’nin 30 Eylül tarihli kararında Sezgin Baran Korkmaz ve aralarında iş insanları Jacob Ortell Kingston, Isaiah Kingston, Rachel Kingston, Sally Kingston ve Lev Dermen (Levon Termendzhyan) de bulunduğu 14 kişi hakkında mal varlıklarına ve kişisel hesaplarına el koyma kararı almıştı.

Kararın gerekçesi Utah Federal Savcılığı’nın söz konusu kişilerin vergi bağlantılarının incelendiği soruşturmaya uzanıyordu. Haberlerden rahatsız olan işadamı Sezgin Baran Korkmaz bütün olumsuz haberlere erişim yasağı getirtti.

peki geçmişte ne olmuştu? SBK Holding yönetim kurulu başkanı Sezgin Baran Korkmaz’ın bütün mal varlığına İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının talebi üzerine 10. Sulh Hakimliğinin verdiği kararla el konuldu.

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı Sezgin Baran Korkmaz’ın da aralarında bulunduğu 14 kişi hakkında kara para aklama suçundan yürüttüğü soruşturma kapsamında 30 Eylül’de şirketlerinin tüm mal varlıklarına el konulması için 10. Sulh Hakimliğine talepte bulundu. Savcılığın talebinin delil elde etmeye yönelik olduğunu belirten hakimlik, Sezgin Baran Korkmaz ve 13 kişinin tüm şirketlerinin mal varlığına el koydu.

Hakimlik kararında Sezgin Baran Korkmaz ile birlikte Jacop Ortell Kingston, İsaiah Kingston, Rachel Kingston, Sally Kingston, Lev Dermen, Doğa Dodan, Kamil Feridun Özkahraman, Alptekin Yılmaz, Mehmet Demir, Yakup Levent Korkut, Zeynel Eren, İzzet Bozkurt’un kara para aklama suçlaması nedeniyle mal varlıklarına el konulması kararını verdi. Kararda şüphelilerin Mega Varlık Yönetim , Komak Isı Yalıtım sistemleri, SBK Holding Biofarma İlaç sanayi, Münir Şahin İlaç Sanayi, Ecem İlaç Pazarlama, İstanbul Doğu Batı Derneği, Bugaraj Elektronik Ticaret, Heksağon Mühendislik, Auto Alsat Bilişim Otomotiv, Vaniköy Sigorta, Komak Madeni Yağ Akaryakıt, Boğaziçi Cam Sanayi, Bukombin Bilişim, Ünosan Kimya, Noil Yatırım, Blane Teknoloji, Umut İlaç, İsaanne SARL, şirketlerinin mal varlığına el konuldu.

Türkiye adına on yıllardır ABD’de lobi faaliyetleri yapan, Amerikan yetkililerini Türkiye’ye getiren iş insanı Yalçın Ayaşlı‘nın da SBK hakkında halen süren bir davası bulunuyor.

Ayaşlı, SBK’nın Ekim Alptekin gibi diğer başka isimlerle birlikte kendi aleyhine Türkiye’de bir kampanya başlattığı ve ‘FETÖcü’ damgası vurulmaya çalışıldığı, bu şekilde sahibi olduğu Borajet havayolu şirketinin 15 Temmuz sonraki riskli dönemde değerinin düşürülmeye çalışıldığı şikayetini içeren bir dava bu.

SBK Holding ve işadamı Sezgin Baran Korkmaz bu dava da ağır suçlamalara muhataptı.

#sbkholding #SezginBaranKorkmaz #erişimyasağı

İşadamı Sezgin Baran Korkmaz hangi haberlerden rahatsız oldu?