İstanbul’da yağmur hayatı alt üst etti

featured
service

Meteoroloji’den İstanbul için son dakika uyarısı gelmişti. İstanbul’un kuzeyi için kuvvetli ve gök gürültülü sağanak uyarısında bulunulmuştu. Beklenen yağmur geldi.

Gece boyunca etkili olacak yağışlar kuvvetli ve gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek.

İstanbul’un kuzey bölgesinde başlayan yağış, Arnavutköy’de şiddetini artırdı. Sağanak nedeniyle yollarda su birikintileri oluşurken araçlar ilerlemekte güçlük çekti.

İlçede birçok ev ve iş yerlerinde su baskını ihbarları üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Arnavutköy’e kentin diğer ilçelerinden de itfaiye araçları gönderildi.

Yağış nedeniyle Arnavutköy’e giden birçok noktada araçlar yollarda kaldı. İlerleyemeyen bazı sürücüler, emniyet şeridinde bekledi.

İşte o görüntüler:

YAĞIŞ METRO SEFERLERİNİ DE ETKİLEDİ

Metro İstanbul’un sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “M3 Kirazlı-Kayaşehir Merkez Metro Hattımızda yoğun yağış nedeniyle yolcularımızın güvenliği için Kayaşehir Merkez istasyonumuz kapatılmıştır. Seferlerimiz Kirazlı-Toplu Konutlar istasyonları arasında yapılmaktadır. TF2 Eyüp-Piyer Loti Teleferik Hattımız hava muhalefeti nedeniyle işletmeye kapatılmıştır” denildi.

Yağıştan etkilenen bir diğer ilçe de Başakşehir oldu. İstanbul Valiliği Başakşehir’de sel sularına kapılan bir vatandaşın hayatını kaybettiğini açıkladı.

Metro istasyonunun girişi ve Başakşehir Millet Bahçesi salonlarını su bastı.

İstanbul’da yağmur hayatı alt üst etti