KİMİN ASLANLARI ONLAR BE!

featured
service

 

CEMAL BİLGE

İZMİR – Çeşme İlçe Kaymakamı Ünal Çakıcı, Ramazan Bayramı öncesi Çeşme Otoban Gişeleri’nde jandarma ekipleri ile birlikte trafik denetimi yaptı.

Bakanlık emriyle gerçekleştirilen etkinlikte Kaymakam Çakıcı’ya Çeşme İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Erkan Kip refakat etti.

Vatandaş, Türkiye’nin neresinde olursa olsun polisi gördüğünde gerilir de, askeri gördüğünde kucaklayası gelir O’nu. Asker sevgisi bir başkadır halk gönlünde. Nedeni çok açıktır aslında. Askerin vatandaşa yaklaşımı farklıdır. Kaba değildir, dünyaya tepeden bakmaz. Kendisinin de halkın içinden olduğunu bilir bizim çocuklarımız.

Bu yüzden sıcaktır halkla asker arasında ki ilişki. O’nun bir gülümseyen yüzü moralsize moral, hastaya şifadır bu ülkede. Bilmeyiz başka ülkelerin askerlerinin halk ile arasında olanı biteni ama bizim ülkemizde işte budur gerçekler.

blank

Biz bu çocukları sevmeyelim de kimi sevelim? Var mıdır onlardan daha güzel bir yürek şu dünyada. Yoktur bize kalırsa. Olmayacaktır da. Çünkü onlar doğarken insan olarak doğar ve gelirler dünyaya. Bundan da önemlisi bizden çıkmadır her biri. Onlar vatanlarının askeri biz ailelerininse gözbebeği. Dedik ya: Her biri pırlanta değerindeki askerlerimiz bizim çocuklarımız. Soruyoruz dünyaya : Kimin aslanları onlar be!

Ramazan Bayramı dolayısıyla karayollarında trafik hareketliliğinin artacağını hesap eden İçişleri Bakanlığı, tedbirleri en üst seviyeye çıkardığını bildiren bir genelge yayınladı.

Genelgenin gelmesiyle birlikte yurt caddelerine dökülenler arasında Çeşme İlçe Jandarma Komutanlığı’da vardı.

blank

Çeşme İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Erkan Kip ve kendisine bağlı ekipler, Çeşme Otoban Gişeleri’nde ilçeye giriş yapan araç sürücülerine genelgenin amacını anlatan bir çalışma yaptı.

Direksiyon başındakilere; emniyet kemerinin önemini anlatan Yüzbaşı Kip ve askerler arife günü de yaptıkları uygulamayla da vatandaştan 10 üzerinden 10 puan aldı.

Yüzbaşı Kip sürücülere “Olası bir kazada hayatta kalmanız takacağınız kemere bağlıdır. Onu takmışsanız kurtulacak, takmamışsanız ailenizi ve sizi sevenleri olduğu kadar bizi de üzmüş olacaksınız” diyerek uyardı

blank

KİMİN ASLANLARI ONLAR BE!