Maserati’li polis Detoks çayı satarak servet edinmiş

featured

Maserati otomobille giderken trafikte tartıştığı avukatın ayağını kırdığı iddia edilen polis memuru hakkında soruşturma başlatıldı. Konu ile ilgili polisin avukatı açıklamalarda bulundu. 9 yıla kadar hapsi istenen polis Tayfun Üçgül’ün avukatı, “Tayfun beyin eşi iş kadını. Butiği, restoranı, sosyal medyada çay satan hesabı var. Mal varlığı ile eşinin açıklayamayacağı bir şey yok. Eşinin olan mal haliyle kendisinin de olmuş” ifadelerini kullandı.

Maserati otomobille giderken trafikte tartıştığı avukatın ayağını kırdığı iddia edilen polis memuru hakkında soruşturma başlatıldı. Konu ile ilgili polisin avukatı açıklamalarda bulundu. 9 yıla kadar hapsi istenen polis Tayfun Üçgül’ün avukatı, “Tayfun beyin eşi iş kadını. Butiği, restoranı, sosyal medyada çay satan hesabı var. Mal varlığı ile eşinin açıklayamayacağı bir şey yok. Eşinin olan mal haliyle kendisinin de olmuş” ifadelerini kullandı.
İzmir-İstanbul otoyolunda eşine ait lüks Maserati otomobille giderken trafikte tartıştığı avukat Fatih Uzun’un ayağını kırmakla suçlanan polis memuru Hüseyin Tayfun Üçgül (39) hakkında İçişleri Bakanlığı’nca müfettiş görevlendirilerek, idari soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında polis Üçgül’ün görev yeri değiştirildi.

Manisa Soma Cumhuriyet Başsavcılığı iddianame hazırladı. İddianameye göre, olay 22 Nisan 2023 günü saat 17.30 sıralarında meydana geldi. Avukat Fatih Uzun ile Hüseyin Tayfun Üçgül arasında trafikte sollama tartışması çıktı. İddiaya göre Maserati’nin sürücüsü ve Muğla İl Emniyet Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Hüseyin Tayfun Üçgül, kendisini sollayan Fatih Uzun’un aracını sıkıştırarak taciz etti. Daha sonra araçtan inen Uzun ve Üçgül arasında yaşanan tartışma kavgaya dönüştü. İddiaya göre Üçgül, yere düşen avukatın ayağını kırdı.

9 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR

Bunun üzerine darp raporu alan avukat Fatih Uzun, polis memuru Hüseyin Tayfun Üçgül’den şikayetçi oldu. Soma Cumhuriyet Başsavcılığı, Tayfun Üçgül hakkında “hakaret ve kemiklerin kırılmasına sebebiyet verecek şekilde kasten yaralama” suçundan 2 yıldan 9 yıla kadar hapis cezası ve memuriyet gibi belli hakları kullanmaktan yoksun bırakılması istemiyle iddianame düzenledi.

Edinilen bilgiye göre çıkan haberler nedeniyle yüzü ifşa olan polis memuru hakkında İçişleri Bakanlığı müfettiş görevlendirerek, idari soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında polis Üçgül’ün görev yeri değiştirildi. Üçgül, görev yaptığı KOM’dan daha pasif bir birime alındı.

Polis memuru Üçgül’ün komşusuyla tartıştığı ve ‘hakaret’ ve ‘tehdit’ suçlamasıyla ayrı bir dosyası daha bulunduğu belirtildi. Ayrıca Üçgül’ün 6 ay sonra emekli olacağı da öğrenildi. Üçgül ailesi, söz konusu iddiaları “kumpas” olarak nitelendirdi.

PASTA VE DETOKS ÇAYIYLA SERVET

Duvar’da yer alan habere göre Tayfun Üçgül, 2006 yılında polis oldu. Aynı yıl eşi Özlem Üçgül ile evlendi. Özlem Üçgül 2016 yılına kadar ev kadınıydı. Üçgül’ün yakınlarının verdiği bilgiye göre evde pastalar yaparak sattı. Biriktirdiği para ile aldığı kozmetik ürünlerinin internet üzerinden satışını yaptı. Ayrıca Tayfun Üçgül de kredi çekerek ev aldı, eşine ticaret yapması için destek verdi. Özlem Üçgül kozmetik sektöründen elde ettiği gelirle giyim, çanta, ayakkabı ve turizm gibi sektörlere girdi. İşini genişleten Özlem Üçgül, daha sonra inşaatla uğraşmaya başladı. Söz konusu tartışmalara konu olan villayı da kendisinin yaptığı ve aylık kazancının yaklaşık 130 bin lira olduğu belirtildi. Özlem Üçgül Maserati aracını ise üç ay önce 4.5 milyon liraya satın aldı.

POLİSİN AVUKATINDAN AÇIKLAMA

Polis memuru Hüseyin Tayfun Üçgül’ün avukatı Mehmet Yiğit Manav Gazete Duvar’a yaptığı açıklamada söz konusu iddialara ilişkin şunları söyledi: “Tayfun beyin eşi iş kadını. Muğla’nın Ortaca ilçesinde faaliyet gösteren butiği, restoranı, sosyal medya üzerinde çanta ve çay satan bir hesabı var. Satmış olduğu her ürünün vergisini devlete tek tek ödüyor. Tayfun bey de Muğla iline bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne bağlı bir personel. Mal varlığıyla alakalı eşinin açıklayamayacağı hiçbir şey yok. Eşinin olan mal haliyle kendisinin de olmuş bulunmakta. Eşinin arabasını kullanması, bu mal varlığını kendisi elde etmiş anlamına gelmez. Narkotik Şubede çalışmamasına rağmen sanki bu şubede çalışıyormuş gibi medyaya servis edildi. Sanki narkotik şubeden haksız gelir elde etmiş resmini sunmaya çalışıyorlar.”

‘BENİM OLAN EŞİMİNDİR’

Özlem Üçgül de bahse konu olan lüks harcamaların kaynağının kendi ticari faaliyetleri olduğunu ileri sürerek şu ifadeleri kullandı: “Mal varlığımızı saklayan insanlar değiliz. Mal beyanında hepsi mevcut. Bütün mal varlığım şirketimin üzerinedir, şirket de bana aittir. Benim olan eşimindir. Eşimin olan da benimdir. Sosyal medyada paylaşılan motosiklet emniyet teşkilatına ait. Eşim görev yaparken kaza geçirdi. Kazadan sonra tedirgin olup, motosiklet kullanmaması konusunda ricada bulundum. Daha sonra motosikleti emniyet müdürlüğüne geri verdi. Üzerime kayıtlı 3 villa, 1 restoran, 1 iş yeri, 2 otomobil bulunuyor.”

Kaynak: Haber Merkezi

Maserati’li polis Detoks çayı satarak servet edinmiş