Nasdaq ayı piyasasına girdi

featured
service

BORSAGUNDEM.COM

Rusya’dan petrol ithalatının yasaklanması ihtimali ve bu ihtimalin artan enflasyonla ilgili endişeleri körüklemesi ABD borsalarında sert düşüşe yol açarken Nasdaq düzeltmeye girdiği 4 Ocak’tan bu yana bir kaç kez kapısından döndüğü ayı piyasarına girmiş oldu.

4 OCAK’TA DÜZELTME BÖLGESİNE GİRMİŞTİ

ABD borsalarının teknoloji ağırlıklı endeksi Nasdaq, 19 Kasım 2021’deki rekor kapanış sonrası düşüş trendine girmişti. 4 Ocak 2022’de yüzde 10.8 oranında puan kaybına ulaşan endeks düzeltme bölgesine girmişti.

İki ay boyunca, Fed’in faiz artırımıyla ilgili kararının netleşmesi, Kovid-19 salgınının küresel ekonomiyi tehdidi ile puan kayıplarına uğrayan Nasdaq, birkaç kez ayı piyasasının kapısından dönmüştü.

YÜZDE 3.62 ORANINDA DÜŞTÜ

Rusya’nın Ukrayna’yı işgal girişimiyle yeniden hızlı bir düşüş sürecine giren Nasdaq, olası Rus petrolüne ithalat yasağının enflasyonu körükleyeceği endişesiyle bugünkü seansı yüzde 3.62 oranındaki kayıpla 12.830.96 puana düşerek kapadı. Yüzde 3.62’lik kayıp, 19 Kasım’daki sert yükselişin ardından kayıpların yüzde 20.1’e ulaşmasına neden oldu.

Nasdaq, koronavirüs salgınının küresel ekonomilere darbe vurduğu 2020’den bu yana ilk kez ayı piyasasına girmiş oldu.

AYI PİYASASI NEDİR?

Piyasalardaki yaygın tanıma göre, borsalarda endekslerin bir önceki rekor seviyesinden %10 ila aralığında geri çekilmeleri düzeltme bölgesi olarak adlandırılıyor. ’nin üzerindeki geri çekilmeler ise ayı piyasası olarak isimlendiriliyor.

Nasdaq ayı piyasasına girdi