Nişantaşı’ndaki Restoranda Haciz Yapılan Senetin Sahte Olduğu Ortaya Çıktı

featured
service

Nişantaşı’ndaki Restoranda Haciz Yapılan Senetin Sahte Olduğu Ortaya Çıktı Nişantaşı’ndaki lüks bir restoranda 20 milyonluk senetle yapılan haciz işlemi dava konusu oldu. Senedin alacaklısı görünen avukat, işlemi yapan icra müdür yardımcısı ve kâtibin de aralarında olduğu 5 kişiye ‘nitelikli dolandırıcılık’ ve ‘resmi evrakta sahtecilik’ suçundan dava açıldı. İddianamede, senedi hazırlayan kişilerin, tahsil gününün pazara denk geldiğini dahi fark etmedikleri kaydedildi.

İstanbul 40. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davaya göre olay geçen yıl 13 Haziran’da yaşandı. Sedef Beyhan (45) ile çocukları Selen Beyhan (26) ve Mert Beyhan’a (23) ait ‘Nişantaşı 22’ isimli restorana dikkat çeken bir haciz işlemi için gelindi. İcraya konu 20 milyonluk senedin alacaklısı Avukat Ahmet Can İstif (24), borçlusu ise Gözde Ulusoy Çalışır (41) görünüyordu.

blank

Sahte senetle haciz işlemi, Nişantaşı’nın gözde restoranında yapıldı.

BAHŞİŞ KUTUSUNDAKİ PARAYA DA HACİZ
Haciz memurlarının restoranın önüne geldiği sırada, mekânın önünden geçen Çalışır durdurularak kimlik kontrolü yapıldı ve haciz işlemi için restorana girildi. Restoran çalışanları ile Sedef Beyhan “Borçlu Gözde Ulusoy Çalışır’ın bu restoran ile hiçbir ilgisi yok” dese de işleme devam edildi. Restoranın bahşiş kutusuna atılan paralar dahi haczedildi.

blank

Restoranda yapılan haciz işlemi için tutanak imzalandı.

‘20 MİLYONU İKİ ÇANTA İÇİNDE VERDİM’
Beyhan ve çocukları, haciz işlemi ile ilgili suç duyurusunda bulundu. Yapılan işlemin hileli olduğu, senedin alacaklısı ve borçlusu ile hiçbir ilgilerinin olmadığı kaydedildi. Yürütülen soruşturma sürecinde savcılık tüm şüphelilerin ifadesini aldı. Senet alacaklısı görünen Av. İstif, 20 milyon lirayı, o dönem yanında çalıştığı patronu Av. Ali Alper Tüfekçi’nin talimatı ile Gözde Ulusoy Çalışır’a verdiğini, bu kişinin de iki çanta içinde aldığı paraya karşılık kendisine senet verdiğini söyledi.

blank

Restoranın kasasındaki paralar da haczedildi.

MÜDÜR YARDIMCISI: TARAFLARI TANIMIYORUM
Gözde Ulusoy Çalışır ise, valiz içinde aldığı parayı kayınbiraderi S. Çalışır’a teslim ettiğini öne sürdü. İcra işlemine onay veren müdür yardımcısı Yavuz Selim Karakaş (32) ise, “Bu dosya ile ilgili herhangi bir avukat veya başka bir kişi ile görüşmedim. Herhangi bir kişiyle de tanışıklığım yoktur” dedi. Haciz işlemini yapan Armagan Çak (28) ise, işlemi usulüne uygun yaptığını savundu.

SAVCI: 20 MİLYONLUK SENET SAHTE!
Yürütülen soruşturma sonrası 5 kişiye yönelik dava açıldı. İddianamede, 20 milyonluk senet için ‘sahte’ değerlendirmesi yapıldı. Senede karşılık verildiği iddia edilen 20 milyon TL için ise ‘Hayatın olağan akışına aykırı’ yorumu yapıldı. 30 Nisan 2019 düzenleme tarihi olan Senedin ödeme tarihi ise 30 Haziran 2019. İddianamede, ödeme gününün pazara denk geldiğine de işaret edildi.

SANIKLAR, SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİ
Avukat Ahmet Can İstif, İcra Müdür Yardımcısı Yavuz Selim Karakaş (32), İcra memuru Armağan Çak (28), Gözde Ulusoy Çalışır (41) ve Erman Çalışır (41) hakkında ‘Resmî belgede sahtecilik’ ve ‘Nitelikli dolandırıcılık’ suçlaması ile dava açıldı. İstif adına sunulan dilekçede, bu kişinin olayla ilgisinin olmadığı, yanında çalıştığı Avukat Ali Alper Tüfekçi’nin talimatıyla hareket ettiği kaydedildi.

blank

Senet alacaklısı görünen Av. İstif, “Patronumun talimatları ile harekete ettim” dedi.

Gözde Ulusoy Çalışır adına mahkemeye sunulan yazılı savunmada, haciz işleminin yapıldığı dönemde Çalışır’ın anılan restoranın ortağı olduğu savunuldu. Savunmada, senedin sahte olduğuna dair ise dosyada herhangi bir delilin olmadığı kaydedildi. Erman Çalışır ise savunmasında “Eşim bu parayı Ali Alper Tüfekçi’nin ofisinden almıştı. Borcumu da kabul ediyorum” dedi.

Nişantaşı’ndaki Restoranda Haciz Yapılan Senetin Sahte Olduğu Ortaya Çıktı