Penta hisselerinde büyük vurgun yapılıyor!

featured
service

1990 yılında küçük bir ofiste temelleri atılan Penta Teknoloji, teknoloji ürünlerinin dağıtımını yapan teknoloji dağıtıcı şirketlerinden biri.

Sigortagundem.com’un haberine göre Penta Teknoloji, Mayıs 2021 itibarıyla, Borsa İstanbul’da “PENTA” koduyla işlem görmeye başladı. Penta hisseleri halka arz sürecinde yatırımcılardan ilgi görmedi.

İddiaya göre 32 liradan halka arz edilen hisselere yatırımcılardan ilgi gelmeyince halka arzı şirkettin patronları yüklendi. Bir süre şirket hisselerini patronlar taşıdı.

HALKA ARZDA İLGİ GÖRMEYEN HİSSE

Borsada konuşulanlara göre Penta’nın patronları piyasanın ünlü manipülatörü ile anlaştı. Patron da yancılarını devreye soktu. Plan yapıldı. 32 liradan halka arz edilen ve halka arz sürecinde ilgi görmeyen Penta hisseleri kısa süre içerisinde yükselmeye başladı.

32 LİRADAN 778 LİRAYA ÇIKTI

Penta hissesinde manipülatörlerin en çok başvurduğu yöntem bedelsiz hisse dağıttıktan sonra hissede satış yapmaları.

SPK manipülasyon şüphesi olduğu halde bedelsize izin verdi.

Patronlar Penta hisselerini (yaklaşık 4 milyon adet) manipülatörlere sattı. Halka arza talep gelmeyen iki ay boyunca hareket etmeyen Penta hisseleri halka arzdan, yani manipülatörlere devredildikten kısa bir süre sonra 778 liraya kadar çıktı.

KÜÇÜK YATIRIMCI ZARAR ETTİ

Hisse senedi son bir haftada bedelsiz haberi ile yaklaşık yüzde 54 prim yaptı. Ancak haftanın ilk işlem gününde şirketin hisse senedi bedelsiz sermaye artışını gerçekleştirdi.

Bir süre yukarı hareket yapan hisse senedi spekülatörlerin satışa geçmesi ile birlikte taban oldu.

Hisse senedinde çok sayıda küçük yatırımcı zarar etti.

Peki bu hareket normal mi? Bu hissede manipülasyonu hangi manipülatör yaptı? SPK bu durumu neden incelemedi?

Penta hisselerinde büyük vurgun yapılıyor!