Petrokent Hisselerinde Vurgun İddiaları

featured
service

PETROKENT TURİZM A.Ş. (PKENT)’ DE BÜYÜK VURGUN

Son dönemin en çok yükselen hisse senetlerinden birisi olan petrokent turizm (pkent) %2300 bedelsiz sermaye artırımı açıkladıktan sonra yaklaşık olarak hisse değeri %600 prim yaptı.

Uzmanlar Günümüz piyasasında bu değerler çok büyük finansal operasyonlar olmadıkça pek mümkün değil yorumlarını yapıyor.

Pkent ile alakalı araştırma yapıldığında bir finansal operasyonun aşikar olduğu kulislerde dönen bilgiler arasında

Peki kimlerdir bu operasyonu yapanlar?

Kulislerde dönen bilgilere göre bu denli büyük bir operasyonu yapmak için çok büyük bir finansal kaynak ve içeriden bilgi alma imkanı gerekli

Zira manipülatörler bu tarz operasyonları yapmadan evvel önce patron ile anlaşmaya uğraşırlar. Ve bu denli büyük operasyon için çok ciddi finansal kaynak bulmak için çabalarlar

Peki nedir pkent operasyonunu bu denli özel kılan?

Pkent hisse senedinde içerden bilgi aldığı söylenen kişiler hisseleri önceden toplamışlardı.

Hisseyi toplayanlar şirketin bedelsiz sermaye artışı kararı açıklayacağını biliyorlardı. Bu sebepten de hissenin prim yapmaya müsait olduğunu gördüklerinden sebep piyasa da gezen senetleri toplamaya başlamışlardı.

Peki kimdir bu operasyonu yapanlar hadi gelin şimdi açıklayalım…

Uzmanlara görüşü şu yönde: ‘ Bu denli büyük bir operasyonu Türkiye borsasında yapabilecek birkaç borsacı vardır. Zira bu denli büyük bir operasyon için gerek finans gerek iş dünyasında güçlü olmanız gerekir.’

Biz de bu görüşün üzerinden yaptığımız araştırmalar sonucunda E. Ç. isimli pek çok defa çeşitli cezalar almış, sicili kabarık bir borsacıya rastladık

E. Ç. kimdir?

Kulislerde dönen bilgilere göre E. Ç. Türkiye borsasının en büyük manipülatörlerinden birisi olarak biliniyor. Pek çok büyük operasyonda imzası olan E. Ç‘nin çok kirli bir geçmişi olduğu belirtiliyor.

Spk’nın operasyona tepkisi merak ediliyor

İşlemleri yapan yatırımcılara herhangi bir ceza gelmemesi dikkatleri Sermaye Piyasası Kurulu’nun üzerine çekti. Yatırımcılar tepkilerini sosyal medyadan dile getirmeye devam ediyorlar.

OPERASYON GÖRÜNTÜSÜ AŞAĞIDA BELİRTİLMİŞTİR
blank
1 nolu noktada başlayan manipülasyon payların tek elde toplanmasını ardından 2 nolu noktaya kadar yukarı sürülmüş ardından manipülatör elini boşaltmaya başlayınca hisse taban taban düşmeye başlamıştır.

 

Haber Borsa

Petrokent Hisselerinde Vurgun İddiaları