Reuters inat etti: Haberimizin arkasındayız

featured
service

İngiliz haber ajansı Reuters, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın adının yolsuzluk soruşturmasıyla ilgili haberine ilişkin açıklama yaptı

Amerika’nın Sesi’ne yazılı açıklama yapan Reuters sözcüsü “Haberimiz Thomson Reuters Güven İlkeleri ve küresel kamu yararına adil ve doğru habercilik yayınlama yönündeki bağlılığımıza uygun olarak hazırlanmıştır. Haberimizin arkasındayız” dedi.

AKP KANADINDAN PEŞ PEŞE AÇIKLAMALAR GELMİŞTİ
Haberin yayınlanmasının ardından hükümet yetkililerinden tepkiler art arda gelmişti. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Bilal Erdoğan ile ilgili iddiaları “bir senaryodan oluşturulan haberin gazetecilik tarihi açısından kara bir leke olduğunu” sözleriyle savunmuştu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ise NATO Zivesi öncesi Reuters’ın Bilal Erdoğan’a yönelik manipülasyon ve yalan haber yapmasını kınadığını belirtmişti. Habere tepki gösterenler arasında TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, AKP Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik de yer aldı.

HABERE ERİŞİM ENGELİ KARARI
Reuters haberinin yayınlanmasından kısa bir süre sonr Reuters haber içeriğine erişim engeli kararı da alındı. İstanbul Anadolu 5. Sulh Ceza Mahkemesi, Reuters haberi içeriğini yayınlayan 93 haber sitesi ve Twitter adresine erişimin engellenmesine karar vermişti.

Odatv.com

Reuters inat etti: Haberimizin arkasındayız